Azon mit nem értetek, hogy inkább magyar nyerjen koncessziót, mint egy pénz kilapátoló külföldi? (Polbeat Pankráció!) 2021.09.16.

A címben szereplő kérdést tette fel a Polbeat Pankrációban Lánczi Tamás Nagy Józsefnek, amikor a vitaműsor szereplői Lánczi, Nagy, Törcsi Péter és Nagy Attila Tibor egymás szavába vágva azon vitáztak, hogy a Fidesz törvénymódosítással miért tette lehetővé a budapesti kaszinóüzemeltetési koncessziók idő előtti meghosszabbítását. Nagy József szerint újabb 35 évet kaptak a fideszesek a kaszinókban, ami szerinte nonszensz, míg Lánczi Tamás úgy érvelt, hogy Gyurcsányék és a balliberális oldal külföldi kézbe adta és adná a stratégiailag fontos és nagy hasznot termelő cégeket, amelyek kilapátolták az országból a pénzt. “Ha engem kérdezel, inkább magyar nyerjen és maradjon itt a pénz, semmint külföldi. Ez a különbség a jobb és a baloldal között” – mondta Lánczi. Nagy József állította, semmi bizonyíték nincs arra, hogy a baloldal ismét a külföldieket részesítené előnyben.
Hogy lesz ebből tiszta, legitim végeredmény, ha az ellenzéki politikusok azt sem tudják eldönteni, hogy melyikük kapta a legtöbb ajánlást az előválasztáson – ezt a témát hozta a Polbeat Pankrációba Törcsi Péter, de Lánczi Tamás is baloldali káoszról beszélt a vitában. Nagy Attila Tibor ugyanakkor kifejtette, szerinte jó esély van arra, hogy Jakab Péter a következő fordulóban Dobrev Klára javára lép vissza, amellyel Karácsony Gergely eshetne két szék közül a pad alá.
Történelmi vereséget vetít előre a CDU mélyrepülése a szeptember 26-i német választásokon, vajon milyen következményekkel jár majd a kereszténydemokraták kiszorulása a kormányzatból Németországra, Európára és főként Magyarországra? Erről a csak látszólag külpolitikai kérdésről vitázott a Polbeat Pankrációban Lánczi Tamás, Nagy József, Törcsi Péter és Nagy Attila Tibor, amellyel kapcsolatban az unió jövőjét és Magyarország helyzetét is kibeszélték. Lánczi Tamás szerint a CDU mélyrepülése és egy zöld-szociáldemokrata német kormányzat az unió szétesését is előrevetítheti.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu