Komoly harcok Ukrajnában, új országgyűlés Magyarországon a besérült baloldallal 2022.05.02.

Komoly harcok Ukrajnában, új országgyűlés Magyarországon a besérült baloldallal

Komoly harcok Ukrajnában, új országgyűlés Magyarországon a besérült baloldallal

Az orosz Föderáció fő célja, hogy meggátolja a modern nyugati fegyverek eljutását a frontra. Ezért most a vasútvonalakat semmisítik meg és azokat a repülőtereket és kikötőket lövik cirkálórakétákkal, amelyekbe a külföldi fegyverek érkeznek. A Donbas-régióban egyre több települést foglalnak el az orosz katonák. Ezekben azonnal bevezetik a rubelt és az orosznyelvű oktatást.

Dr. Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője elmondta, hogy miért adott piros lapot Pécs polgármesterének, aki a DK kottájából játszik, és azt is, hogy miért háborog most a baloldali képviselők lelke. A Momentum és a DK képviselői, Jámbor András kivételével, elhagyták a termet az eskütétel után, a Jobbik és az MSZP maradt. Ez is mutatja, hogy szakad szét az összefogás.

Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője szerint toronymagasan vezet a Fidesz-KDNP még egy hónappal a választás után is. A baloldal ott folytatja, ahol abbahagyta. Még a Momentumon belül is látható a szétesés folyamata. A nagy irányadó azonban még mindig Gyurcsány Ferenc. Fekete-Győr András szerint azért nem akarnak részt venni a parlament munkájában, mert szerinte Magyarország nem demokratikus, derült ki Szalai Szilárd kollégánk riportjából.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere szerint a Momentum be-majd kivonulás azt akarta szimbolizálni, hogy a parlamentben és azon kívül is akarnak politizálni. A politikus szerint fontos, hogy nem vállaltak párttársai semmilyen funkciót, mert inkább az országház falain kívül kell a liberális politikát építeni. El kell felejteni az orbánozást, hiszen azzal nem lehet nyerni és ebben igaza van Donáth Annának. A kormányváltásért dolgozni kell, ezért is alakult meg 2017-ben a Momentum, mondta Soproni Tamás. A polgármester jó választásnak tartja Fekete-Győr Andrást frakcióvezetőnek, annak ellenére, hogy eddig semmilyen eredményt nem tud felmutatni.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture