Ezen a választáson a létünk a tét! – mondta Náray-Szabó Gábor professzor a Plebejus Polbeatben 2022.01.08.

Ezen a választáson a létünk a tét! - mondta Náray-Szabó Gábor professzor a Plebejus Polbeatben

Ezen a választáson a létünk a tét! - mondta Náray-Szabó Gábor professzor a Plebejus Polbeatben

Ez a választás sorsdöntő lesz! Nem csupán azért kell az Orbán-kormányra szavazni, mert kisebb lett az adónk, visszahozzák a 13. havi nyugdíjat és nagyon szép épületeket adnak át, hiszen mi úgy gondoljuk: most a lelkünk a tét, azaz megmaradhatunk-e családszerető magyaroknak, az “Isten, haza, család” horgony mellett! Ha egy másik kormány jönne, a genderőrület, a migráció elszabadulása és minden, ami megrontja a nyugati közéletet, fokozatosan ránk szabadulna – figyelmeztetett Náray-Szabó Gábor kémikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Professzorok Batthyány Körének alelnöke Stefka Istvánnal és Huth Gergellyel beszélgetve a Plebejus Polbeat adásában.

Náray-Szabó Gábor azt is előrevetítette, hogy a közel kétszáz főt számláló Professzorok Batthyány Köre minderről közös állásfoglalást is hozzon az áprilisi választás előtt. Stefka István a műsorban felvetette: mekkora a felelőssége van a baloldali értelmiségnek, amiért hagyják, hogy ez a végzetes politika úrrá legyen a táborukon, mire a kémikus kifejtette: előbb-utóbb a baloldalnak is rá kell jönnie, hogy miről van szó, s a halál kultúrája nem valósulhat meg!

Huth Gergely az adás végén – nézőink számos hozzászólása után – megkérdezte:

Lehet-e Közép-Európára Noé bárkájaként tekinteni, ahol megőrzik a normalitás, egészen addig, amíg Európa nyugati része is felébred?

Náray-Szabó Gábor így felelt:

Lehet, sőt kell, így tekintetni. Bár pesszimista vagyok Amerika és Nyugat-Európa jövőjével kapcsolatban, de itt Magyarországon és általában a volt vasfüggönytől keletre a normalitás működik, az emberek alapvető ösztönei jó irányba mutatnak és van esély, hogy mi ebből az őrületből kiamaradjunk. Kelet-Európáról gondolkodva azt is el kell mondani, hogy tőlünk keletre, a most egymás ellen ugrasztott országokban, köztük Oroszországban is sokkal több velünk közös érték található, mint különböző. Tehát érdemes kitartani, mert van esélyünk, hogy a normalitás Európában mégis felülkerekedjen.

A közéleti témákban a kilencvenes évek óta aktív tudós a Professzorok Batthyány Körének feladatáról azt is kifejtette a Pesti TV-n:

Konzervatív értelmiségiként mi a lelkiismeret szerepét vállaljuk. A kritikus szolidaritást, azaz a nekünk szimpatikus kormányzásról is elmondjuk a jobboldali értelmiségben megfogalmazódó gondolatokat, értékeljük az Orbán-kabinet napi gyakorlatát és irányultságát.

A Plebejus Polbeatet minden csütörtökön este hét órakor rögzítjük az R56 Szabadságharcos Sörözőben (II. kerület Bem rakpart 53., a Margit hír budai hídfőjénél) nézőink bevonásával. Az adás szombat este nyolckor látható a Pesti TV műsorán, majd visszanézhető a Pestitv.pestisracok.hu oldalon. Jöjjön el, kérdezzen, szóljon hozzá Ön is!
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture