Csalók nyomában 2021.02.21.

Csalók nyomában

Csalók nyomában

Egészen szürreálisnak tűnik Az Ügy mai adásában kibontakozó történet, melynek főszereplője egy debreceni férfi, aki több vállalkozónak és magánembernek is meglovasította a pénzét. Az összeg tetemes, az általa okozott kár azonban nem csupán anyagi természetű, hiszen a károsultakat nem csupán anyagi veszteség érte. Az állandó hitegetés, a felismerés, hogy valószínűleg már soha nem kapja vissza az általa befektetésnek szánt összeget, nem könnyű. És azt sem egyszerű megélni, hogy nem tehet semmit. Mert az igazságszolgáltatás malma lassan őröl.
Elkeseredett vállalkozó kereste meg szerkesztőségünket, Tompó Attilát egy debreceni férfi károsította meg a veszélyhelyzet idején. Az ismert üzletember egyedül neveli kisfiát, nem akarta elbocsátani alkalmazottait a pandémia alatt, ezért újabb források után kutatva próbálta fenntartani vállalkozását. Két kamionnyi kesztyűt rendelt meg, a pénzt átutalta, az áru azonban nem érkezett meg. T. Roland napokig hitegette, majd közjegyző előtt elismerte, hogy a Tompó által utalt pénzt saját céljára fordította. Tompó feljelentést is tett, az ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, és annak ellenére sem hallgatták ki T. Rolandot, hogy számos okirat bizonyítja: jelentős kárt okozott több vállalkozónak is. Tompó Attila ugyanis nem az egyetlen, akinek a pénzét eltüntette, októberben a felszámolási eljárásban már ötvenmilliót is meghaladta az az összeg, amit különböző vállalkozók utaltak át számára, az ügyben egy patikaszövetség is érintett.
Tompó Attila ügyvédje elmondta: a feljelentést megtették, nincs még gyanúsítás. Megpróbáltuk elérni a férfit, de egyetlen telefonszám sem volt már elérhető, ezért stábunk Debrecenbe utazott. T. Rolandot barátnőjének házában sikerült megtalálni, ő azonban nem kívánt nyilatkozni, sőt, fenyegetőzött, majd kihívta a rendőrséget is, amiért ott forgattunk. Azonban ott volt egy másik károsult is, aki arcát nem vállalva ugyan, de elmesélte, tőle milyen módszerrel csalt ki pénzt a férfi és miként hitegette azzal, hogy visszaadja. Arról is beszélt, hogy T. Roland egy dunaújvárosi politikusra hivatkozik, akinek rendőr barátnője van. (vajon ki lehet az..?) De számtalan más módon is megpróbált kibúvót találni, hogy miért nem fizeti vissza az általa felvett pénzeket, egy hangfelvételen arról beszél, hogy elrabolta a kínai maffia, majd azt is elmondja, hogy a szülei segítségével kártyázta ki a cégekből a pénzt. (Őket is kerestük, nem voltak otthon. S bár T. Roland cége oda van bejelentve, nincs feltüntetve sehol). Azt, hogy ezt miként tudta elérni, Végh József kriminálpszichológustól kérdeztük meg, majd Balsai István ügyvéd mondta el, milyen bűncselekményt valósíthatott meg a debreceni férfi, akinek csalás és sikkasztás miatt is valószínűleg felelnie kell majd. Mivel nagyértékű összegről van szó, ezért évekig rácsok mögé csukhatják, ettől viszont még mindig nem jutnak hozzá pénzünkhöz az átvert vállalkozók és magánemberek.
A rendőrség megkeresésünkre azt közölte, hogy nem áll módukban (?!) felvilágosítást adni az ügyről.
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture