A Vörös Polip visszavág – Szegeden rabosították a helyi bírósági mutyikat feltáró kolléganőnket, Füssy Angélát

LPTV000562_FUSSY_SZEGED

LPTV000562_FUSSY_SZEGED

Rágalmazás többszörösen minősített vétségével gyanúsította meg csütörtökön a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség Füssy Angélát, a PestiSrácok.hu munkatársát, a PestiTV Az ügy című műsorának oknyomozó riporterét, akit rabosítottak, azaz bűnözőknek kijáró módon nyilvántartásba is vettek. Kolléganőnk ellen azután indult eljárás, hogy egy éve a PS-en megjelent cikksorozatában lerántotta a leplet a Szeged vezetését és a DK–MSZP-konglomerátumot átszövő korrupcióról, illetve annak a helyi bíróságokat is érintő vonatkozásairól. A rágalmazási ügyben a feljelentő az a Nóvé Ágnes, aki bíróként felmentette a Gyurcsány-kormány egyik legnagyobb botránya, a Szeviép-ügy vádlottait. Ez az az építőipari cég, amelynek a luxuséletet élő tulajdonosai több, mint tízmilliárd forinttal károsították meg alvállalkozóikat, miközben eltüntették a 2010 előtt autópálya-építésre és szegedi önkormányzati fejlesztésekre kapott közpénzmilliárdokat. Füssy Angéla három bíróról is kiderítette, hogy különféle módon lekötelezettje ennek a csoportnak: közülük a feljelentő Nóvé Ágnes (helyi ragadványnevén Lóvé Mágnes) egészen elképesztő módon több, összesen százmilliós értékű építőipari megbízást kapott a Szeviép-ügyben vastagon érintett Botka László polgármestertől és önkormányzati cégektől. De ezt egy szóval sem jelentette, amikor kijelölték a Szeviép-ügy büntető tanácsába, holott köztudott, hogy a Szeviép az önkormányzat házi beszállítója volt. A Nóvé és két társa által meghozott felmentő ítélet végül nagy megdöbbenést váltott ki az ország jobb érzésű többségéből. Azután, hogy Füssy Angéla leleplezte a bírók körüli példátlan összeférhetetlenséget, a törvényszékről többen szolgálati bíróság elé kerültek, hárman pedig ezért már más munkakörben dolgoznak, ám büntetőeljárás egyikükkel szemben sem indult, csak az őket leleplező újságíró ellen.

Helyszíni tudósításunkban megszólaltattuk Füssy Angélát, védőjét, Szalai Istvánt – aki korábban a Veszprémi Nyomozó Ügyészséget vezette –, illetve Szabó Bálint helyi önkormányzati képviselőt, aki a PestiSrácok.hu-nak elmondta: a kolléganőnk ellen indított eljárás Szegeden – ahogy várhatóan országosan is – kiverte a biztosítékot, mivel azoknak nem kellett felelniük tetteikért, akik fenntartották a korrupciós gépezetet, de azt az újságírót igyekeznek meghurcolni, aki nyilvánosságra hozta mindezt. Egyelőre költői kérdés maradt, hogy a Füssy Angéla ellen csaknem egy éve indított rágalmazási ügyben miért épp a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészséget találta egyedüliként alkalmasnak a vizsgálatot valamilyen okból épp Szegedre visszaszignáló Központi Nyomozó Főügyészség. Kolléganőnk mellett nyilatkozatban állt ki a szegedi Fidesz-frakció, és lapunk főszerkesztője is megszólalt, aki az ügyészek magatartását a 2006-ban történt gyalázathoz hasonlította, amikor tüntetőket futószalagon zárattak előzetesbe hamis vádak alapján. Füssy Angéla nem tett vallomást és abszurdnak tartja, hogy Szegeden folytatják le az eljárást. Úgy véli, ez leckéztetés, amellyel az igazságszolgáltatás érinthetetlenségét próbálják bizonyítani.

Egy biztos: a kétes hírű bírónő, Nové Ágnes a feljelentését az ügy szempontjából teljesen jelentéktelen tévedésekre alapította, amelyek forrása ráadásul a szegedi baloldali önkormányzat hivatalos – kormánybarátnak nem nevezhető – honlapja, ezért érthetetlen, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által kijelölt szegedi szolgálati ügyészek miért nem szüntették meg az eljárást egyből, bűncselekmény hiányára hivatkozva, és miért gondolják úgy, hogy ez a két marginális pont, amibe Nóvé Ágnes most belekapaszkodik, az a rágalmazás minősített esete volna, aminek büntetési tétele akár két év börtön, vagy a szakmától való eltiltás is lehet.

Fidesz: tiltakozunk az újságírók bűnügyi eljárás alá vonása ellen!

Szegedre, a szabadság városába visszalopóztak a 2010 előtti sötét szocialista idők: itt az is megtörténhet, ami az ország más területein nem. Azt az újságírónőt vegzálja a bírói hatalom, aki lerántotta a leplet a szegedi igazságszolgáltatás korrupt összefonódásairól. Mint ismert, Füssy Angéla tényfeltáró-riportok sorozatában leplezte le a szegedi bíróság korrupt összefonódásait, ahol is a Botka László számára kényelmetlen ügyekben – Szeviép, piacdózerolás – az újságírónő bizonyítékokkal támasztotta alá: a szegedi bíróság nem elfogulatlan, mert gazdasági és más összefonódások miatt a bírók a Botka számára kényes ügyekben úgy hoztak ítéleteket, hogy az élet más területein függő viszonyban voltak a szegedi városvezetéstől. A bírói hatalom a leleplezést nem hagyta megtorolatlanul, így Füssy Angélát csütörtökön rabosították és bűnügyi, magánvádas eljárás indult ellene. Ez elfogadhatatlan! Tűrhetetlen, hogy azt rabosítják, aki megírja az igazat, leleplezi a csoport összefonódásait, és nem azokat, akik ilyen-olyan előnyökért cserébe Botkának kedvezően ítélkeztek. A vörös polip mindenki számára láthatóvá vált. Tiltakozunk tényfeltáró újságírók rabosítása ellen, ez nem egy keleti diktatúra, hanem egy európai jogállam! Jellemző, hogy ez a példátlan eset is csak Botka “szabad” városában történhet meg. A leghatározottabban kiállunk Füssy Angéla újságíró mellett, és elítéljük azt, hogy Szegeden kicsiben, de már vissza is tért a 2010 előtti szocialista világ, ahol szabadságnak hazudják a diktatórikus megfélemlítést és elnyomást. Ebből sem a Szegedi Fidesz, sem a jóakaratú emberek nem kérnek! Tiltakozunk az igazat megíró újságírónő rabosítása ellen!

– írta pénteki nyilatkozatában a Szegedi Fidesz elnöksége.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture