Meddig tűrjük még, hogy gyalázzák a hitünket?- Az Ügy 2021.01.18.

Meddig tűrjük még, hogy gyalázzák a hitünket?- Az Ügy

Meddig tűrjük még, hogy gyalázzák a hitünket?- Az Ügy

A keresztény emberek élete már nem csak a Közel-Keleten vagy Afrikában van veszélyben, hanem Európa szívében is. Megdöbbentő, de már a nyílt utcán, vagy éppen a templomokban ártatlanokat fejeznek le, végeznek ki más bestiális módszerekkel iszlamista szélsőségesek. Úgy tűnik, mindezt tétlenül szemléli az európai keresztény közösség, de vajon tudunk-e tenni bármit is az elmúlt években egyre erősödő gyűlöletkeltés ellen? Vajon Magyarországon is félnünk kell majd attól, hogy kivégeznek bennünket a hitünk miatt? Elérkeztünk már arra a pontra, amikor ki kell mondanunk: eddig és ne tovább? Az Ügy mai adásában ezekre a kérdésekre kerestük a választ, valamint bemutatjuk azt az áldozatos munkát is, amit az üldözött keresztények megsegítése érdekében végez a magyar kormány a világ számos országában. Tudták, hogy alig négy év alatt százezer embert mentettünk meg a Hungary Helps programon keresztül? A PestiTv-nek Azbej Trisztán államtitkár megrázó részletességgel beszélt munkájukról. 

 

A Gyurcsány-párti Niedermüller Péter gyalázkodásait nem lehet egy lapon említeni az észak-koreai állami terrorral, ahol munkatáborokban sínylődnek azok, akik keresztény hitüket megvallják; a nyugat-afrikai népirtásokkal, ahol 2015 óta több mint hatezer keresztény halt vértanú halált a dzsihadisták keresztényellenes támadásai miatt. Azonban a most zajló eseményeken tetten érhetjük azt, ahogyan az eddig szellemi természetű üldöztetést már Nyugaton is fizikai erőszak váltja fel szobordöntések, templomgyújtogatások formájában. Az erőszakot néha külön-külön, néha perverz szövetségben szüli az úgynevezett politikai korrektség véleménydiktatúrája és a politikai iszlamizmus. Ezt a két ideológiát természetükből fakadóan semmi más nem tartja össze egymással, csak a kereszténység iránti megvető gyűlölet.

Különbséget kell tenni a keresztényüldözés és a keresztényellenesség között, mert kétségtelenül más szintű, mértékű és módszerű támadásokról van szó. Mondjuk ki és nézzünk szembe vele: a kereszténység mára a világ legüldözöttebb vallásává vált.

 

Gíró-Szász Áron miniszterelnöki megbízott szerint az is elgondolkodtató, hogy a mai konzervatív fiatalok nem merik vállalni még baráti közösségben sem nyilvánosan hitüket, mert félnek a megbélyegzéstől. Véleménye szerint súlyos társadalmi kórképnek tekinthető, hogy  egyre bátrabban támadják  a keresztény értékeket. Hozzátette: a hívő emberek közössége azonban válaszként jóval nagyobb volumenű evangelizációval reagált. Európában egyedülálló módon hazánkban ima-és böjtlánc van rendszeresen, melyhez felekezettől függetlenül csatlakoznak az emberek. Meggyőződése szerint a szeretet és nem pedig a gyűlölködés a kulcs a probléma megoldásához.

 

Pajor András atya az Ügy műsorában kifejtette: ki kell állnunk az üldöztetett szenvedők érdekében. Beszélt arról is, hogy Lengyelországban egy évvel ezelőtt még el sem tudták képzelni, hogy rövid időn belül védeni kell templomaikat. Vannak sztáridióták, akik azzal próbálnak híressé válni, hogy gyalázzák a keresztényeket, azonban nekünk kell szilárd meggyőződéssel kiállni hitünk mellett. Mint mondta: a keresztényeknek nagyobb felelősséget kell vállalnia önmaga megőrzéséért.

 

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár ismertetése szerint Magyarország a világon elsőként hozta létre 2016-ban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet, amellyel ezidáig mintegy 100 ezer bajbajutott szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tették lehetővé a Hungary Helps Programon keresztül. Arról is beszélt, nem lehet hagyni, hogy tematizálják a közvéleményben a keresztényellenes megjegyzéseket, mert ez ahhoz vezet, hogy akár hazánkban is előfordulhat majd az, hogy a hitük miatt gyilkolnak meg embereket.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture