Halhatatlanok napja – A PS és a PestiTV november 4-i tisztelgése a Bem téren a szovjetekkel szembeszálló hősök előtt 2020.11.03

Hallhatatlanok napja - Emlékezzünk az 56-os hősökre

Hallhatatlanok napja - Emlékezzünk az 56-os hősökre

A Halhatatlanok napjáról mesélt Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a PestiTV programigazgatója beszélt Vincze Emíliának, arról hogy hogyan indult a kezdeményezés, kik a szervezők és hogy miért érzik szívügyüknek ezt.

Varga János Corvin közi szabadságharcos és Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője beszédével, Wittner Mária szabadságharcos üzenetével, Pilhál Tamás Varga-Bíró Tamás által előadott Halhatatlanok című, Lazio-induló átiratával és a Magyar Tartalékosok Szövetsége ’56-os Hagyományőrző Tagozatának díszlövésével tiszteleg a PestiSrácok.hu és a PestiTV szerkesztősége a világ legnagyobb szárazföldi hadseregével szemben fegyvert fogó forradalmárok, a pesti srácok előtt november 4-én, szerdán a II. kerületi Bem József téren és a közeli Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben. A megemlékezést a PestiTV élőben közvetíti és felvételről visszanézhető lesz a televízió és a PestiSrácok.hu oldalán. A rendezvény alatt a járvány elleni intézkedéseket maradéktalanul betartjuk, azt esőben is megtartjuk. Várjuk olvasóinkat-nézőinket a Bem térre!

November negyedike nemcsak nemzeti gyásznap és a forradalom eltiprásának emléknapja, hanem azoknak a hősöknek az ünnepe is, akik farkasszemet néztek a Magyarországot ezen a napon elözönlő 200 ezer szovjet katonával, akik napokon, heteken át védték állásaikat az óriási túlerővel szemben, és akik a forradalmi fészkek fenntartásával, a munkássztrájkokkal és szabotázzsal még hónapokon át viaskodtak a sortüzeket elrendelő, véres kezű bolsevik-szovjet hatalommal. Tiszteletükre a PestiSrácok.hu szerkesztősége és a Revolution ’56 Szabadságharcos Söröző immár negyedszerre szervez emlékműsort hétfőn délután és este hat órától, amihez a Pesti TV szerkesztősége és a Karc FM hallgatóinak baráti köre is csatlakozik.

Program a november 4-i, szerdai emléknapon:

18.00 – A Magyar Tartalékosok Szövetsége ’56-os Hagyományőrző Tagozatának díszlövése, gyertyagyújtás, megemlékezés, Pilhál Tamás és Varga-Bíró Tamás ’56-os dalainak meghallgatása. Felszólal: Varga János szabadságharcos, a Corvin közi Pesti Srác-szobor ihletője, aki hat évet töltött börtönben hős kiállásáért, illetve Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője.Jelenlétével megtiszteli a megemlékezőket Trencsényi László szabadságharcos, az ’56-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke. A szabadságharcosokat köszönti és Wittner Mária halálra ítélt szabadságharcos, az 1956-os Pesti Srác Alapítvány elnöke üzenetét felolvassa: Huth Gergely és Szarvas Szilveszter.

Helyszín: Bem József tér, Budapest, II. kerület

19.30 – Varga-Bíró Tamás gitárestje Cseh Tamás 56-os dalaival, Wass Albert és Ady Endre megzenésített verseivel

Helyszín: Revolution ’56 Szabadságharcos Söröző (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél).

Varga-Bíró Tamás a PestiSrácok.hu kérdésére elmondta: Cseh Tamás emlékének ápolását szívügyének tekinti, hiszen ő is a költészetet keverte a popzenével, kezében „egy szál gitárral”, kitágítva a szocializmus és a rendszerváltó Magyarország szűk terét. Varga-Bíró Tamás segítségével többek között megelevenedik november 4-én az R56-ban mások mellett A Corvin-köziek című Cseh-Bereményi dal is. Az előadóművész ugyanakkor – igazi kuriózumként – elénekli Pilhál Tamás kollégánk a Lazio Roma indulójára a Petőfi rádió 2016-os pályázatára beadott szövegét is.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture