Orbán Balázs Cseh Katalinnak: Ne hozzák vissza a kommunista tempót! (a teljes vita)

Orbán Balázs Cseh Katalinnak: Ne hozzák vissza a kommunista tempót! (a teljes vita)

Orbán Balázs Cseh Katalinnak: Ne hozzák vissza a kommunista tempót! (a teljes vita)

Csütörtök este a Transparency International szervezésében ült asztalhoz egy budai kocsma kerthelyiségében Cseh Katalin momentumos EP-képviselő és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára. A vitát a PestiTV operatőrei is rögzítették – a szervezők engedélyével.

Felpezsdült a hazai közélet: a minap Varga Judit és Donáth Anna összecsapását láthattuk a Tranzit konferenciasorozat online változatában, csütörtök este pedig Cseh Katalin EP-képviselő vitázott Orbán Balázzsal, a Miniszterelnökség államtitkárával a Transparency International szervezésében. Bár eddig sem fért kétség ahhoz, hogy nem véletlen a kormánypárt népszerűsége, a két vita megmutatta, mekkora szellemi fölénnyel rendelkeznek a momentumos politikusokkal szemben, akik hobbiszinten támadják Magyarországot az Európai Parlamentben.

Az idén nyáron elfogadott hétéves új uniós költségvetéssel kapcsolatban különféle értékelések láttak napvilágot, és mi arra kértük Orbán Balázst, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkárát és Cseh Katalint, a Momentum európai parlamenti képviselőjét, hogy egy vita keretében ütköztessék álláspontjukat, és engedjenek bepillantást az új költségvetés elfogadásának kulisszái mögé

– írta az eseményről szóló ízelítőjében a Transparency.

A vita során értékeljük a Magyarország számára kialkudott megállapodást, megvizsgáljuk az uniós támogatások jogállamisági feltételekhez kötésének kérdését és kitérünk Angela Merkel azon ígéretére is, mely szerint az év végéig lezárják a Magyarország elleni 7. cikk szerinti eljárást

– szólt a beharangozó, amiben azért elfelejtették megemlíteni, hogy a moderátor is beszáll a vitába. A beszélgetést Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója moderálta – kissé sajátos módon, Martin ugyanis elfelejtett független maradni és többször próbálta kisegíteni a momentumos vitapartnert a slamasztikából.

Martin József Péter kalandos múltjáról a PestiSrácok.hu a továbbélő kommunista csoportokat kutató tényfeltáró rovatában olvashattok, a “Moszkvában végzett újságírók féltik a menekülteket, a sajtószabadságot és a demokráciátcímű cikkben ITT. Martin édesapja is a bolsevik gárda magas rangú kádere, moszkovita újságíró volt, aki idősebb korában a pártállami Magyar Nemzetben húzta fel az álpolgári jelmezt, majd az úgynevezett G-nap után, 2015 és 18 között teljes mellszélességgel támogatta, próbálta hitelesíteni a 180 fokos fordulatot vevő egykori újságírókat. Az idősebb Martin József jelenleg az egri Eszterházy Károly Főisklola tanszékvezetője. Róla a ” A nemzetinek álcázott kiadók, avagy a média lenyúlásának története (6.)” című cikkünkben olvashattok bővebben ITT.

 

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture