Hunnia-ügy: fegyház vagy kegyelem? 2022.04.09.

Hunnia-ügy: fegyház vagy kegyelem?

Hunnia-ügy: fegyház vagy kegyelem?

Miközben a 2000-és évek állami terrorját levezénylők rendkívül olcsón megúszták, egy Gyurcsány Ferenc pedig még politikai szereplő lehet, azok, akik szentül hitték, hogy egy forradalomban, a hazájukért cselekszenek, akár agg korukig is fegyházban maradhatnak.
Budaházy György és társai a megismételt elsőfokú ítélet kihirdetése óta a budapesti Gyorskocsi utcában várják sorsuk- és másfél évtizede tartó ügyük végkimenetelét. Hiába telt el 15 év, hiába éltek nyugodt, a társadalomra hasznos életet szabadlábon és meg sem próbáltak elszökni, a példátlanul súlyos ítéletet kimondó Ignácz György bíró még azt is fontosnak tartotta, hogy Budaházyék azonnal rács mögé kerüljenek. De nem is megdöbbentő mindez attól a bírótól, aki azt a szellemiségen nevelkedett, ami ellen Budaházyék egész életükben harcoltak.
Az Ügy körüljárja, a mélyére néz a Hunnia-ügynek. Mostani riportunkban mesélünk az ítélkező bíróról, az eljárás anomáliáiról, megszólal Szikinger István, Budaházy György védője és GaudiNagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője, akik szerint ezzel az ítélettel a társadalom igazságérzete kapott sebet. És megszólalnak Budaházy György családtagjai: húga és felesége, Trencsányj Bernadett, aki először beszélt a nyilvánosság előtt. Az általuk elmondottakból megtudjuk, Budaházy György és társai valóban úgy élték meg 2006-ot és az utána következő időszakot, mint forradalmat, az országot megnyomorítókkal, romba döntőkkel szemben. Ha tízszer verték össze őket parancsra Gyurcsány rendőrei, tizenegyedszer is talpra álltak. Mert hittek egy jobb, egy szabadabb országban. Az ő szabadságuk most a köztársasági elnök kezében van…

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture