Fölösleges lenne rituális öngyilkosságot elkövetnie Európának 2022.03.13.

Fölösleges lenne rituális öngyilkosságot elkövetnie Európának

Fölösleges lenne rituális öngyilkosságot elkövetnie Európának

A Számok és tények csapata ezúttal új, egyben ismerős arcot köszönthetett a csapatban: Dezse Balázs, a Pesti Srácok újságírója, a Pesti TV műsorvezetője, szerkesztője debütált. Mellette Kovács András, az Origó újságírója már visszatérő vendégnek számít, pláne Magyari Sándor, a posztok.hu egyik alapítója, illetve a műsorvezető, Trombitás Kristóf.

Mint az elmúlt hetekben mindig, úgy az orosz-ukrán események, az erre adott gazdasági, illetve magyarországi, ellenzéki reakciók adták meg a műsor gerincét, de az adás elején természetesen azzal is foglalkoztak, hogy Novák Katalin személyében elsőre választottak nőt Magyarország köztársasági elnökének. Tette mindezt egy konzervatív többségű törvényhozás, példát mutatva ezzel a progressziónak is. Kovács András, aki ott volt az eseményen, ráadásul hozzátette, hogy nagyobb arányban választották meg Novákot, mint amekkora a kormánytöbbség, így ellenzékieket is meggyőzött, míg Róna Péterre, az baloldal jelöltjére kevesebben szavaztak, mint a hatpárti összefogás összessége.

Ami a határaink mellett zajló háborút illeti, Magyari Sándor azt tartotta érdemesnek kiemelni, hogy Oroszország egészen egyszerűen energiafüggőségben tartja Európát. Ha ezt nem veszik tudomásul az európai döntéshozók, azzal csak nekünk okoznak bajt és az USA-nak hoznak hasznot. Téma volt természetesen az ellenzéki reakciók összessége az orosz-ukrán háborút illetően. Trombitás Kristóf enyhe értetlenségének adott hangot, amikor felidézte, hogy kifejezetten rossz kapcsolatba akartak kerülni pár hónapja Kínával is, majd most Oroszországtól is elvágnának minden szálat. Ugyan miért érdekük az, hogy remélhetőleg nem valóra váló, de csekély reménnyel mégis táplálható választási sikerük után két világpolitikai szereplővel is lehetetlen legyen az együttműködésük?
Dezse Balázs erre megjegyezte, hogy az ellenzéki reakciók, gondolatok és elhatározások mögött teljesen felesleges logikát keresni.

A műsor végén még arra is jutott idő, hogy a csapat a balos sajtó szüntelen figyelmére is reagáljon, ugyanis heti szinten születnek cikkek a Számok és tényekről.

Nézzétek vissza az adást!

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture