Kik vagytok ti..? Elhivatott magyarok a nemzet szolgálatában (1. rész) – Bánki Erik 2022.03.12.

Kik vagytok ti..? Elhivatott magyarok a nemzet szolgálatában (1. rész) - Bánki Erik

Kik vagytok ti..? Elhivatott magyarok a nemzet szolgálatában (1. rész) - Bánki Erik

A Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikai életben című sorozatunk évek óta nagy népszerűségnek örvend. Most azonban újabbat indítunk: ezúttal olyan embereket mutatunk be, akik már évtizedekkel ezelőtt odaszánták az életüket arra, hogy a magyar nemzet szolgálatában, hazánkért végzett munkájukkal segítsék országunk fejlődését, az itt élő emberek mindennapjait – ellentétben azokkal, akik saját nemzetük ellen tevékenykednek. 
Bánki Erik 1989-ben lépett be a Fideszbe, majd egy év múlva alapította meg a párt mohácsi alapszervezetét, 2005 óta regionális igazgató és számos más tisztsége mellett az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke. Nem szeret rivaldafényben lenni, munkáját alázattal végzi, melynek eredményei megkérdőjelezhetetlenek. De vajon hogyan lett egy vidéki srácból a hazai politikai élet egyik meghatározó alakja? Miért kezdett el politizálni és mire a legbüszkébb azon intézkedések közül, amit a Fidesz-KDNP kormány égisze alatt sikerült elérniük? Az Ügyben egyebek mellett ezekre a kérdésekre is kerestük a választ, azonban Bánki Erik személyes portréjából azonban sokkal több minden is kiderül majd. A négy gyermekes politikus otthonában fogadta stábunkat, de elkísértük edzeni is, mert – mint mondja -, a sport  lételem számára: az abból merített erő, kitartás nélkülözhetetlen ahhoz a napi megfeszített munka tempóhoz, amit Bánki Erik az elmúlt harminchárom évben tett politikusként. Az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke stábunknak arról is beszélt,, miként tudták visszahozni a csőd széléről Magyarországot, milyen ellenszélben, folyamatos támadások kereszttüzében hoztak meg stratégiai döntéseket és bizony ezek közül olyan is akadt, ami még most is érzékenyen érinti, ha beszél róla. Ilyen a külhoni magyarok számára biztosított kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása – amiről nem tud nem érzelemmentesen beszélni, a játékgépek üzemeltetésének megszüntetése, ami szintén számos családot mentett meg az adósságcsapdából és a totális elzüllés, széthullás rémétől. Fontos megemlíteni a nemdohányzók védelmében hozott intézkedéseket, a TAO bevezetését, az adók, járulékterhek mérséklését, a gazdaság kifehérítését, de említhetnénk a családtámogatási rendszer kidolgozását, valamint a nyugdíjak emelését is. Persze nem elhanyagolható az energiaszektor, a turizmus, valamint a sport területén végzett munka sem, de az erőszakos bűnelkövetőkkel szemben alkalmazandó törvénymódosítást is Selmeczi Gabriellával közösen dolgozták ki. A devizahitelesek megsegítése sem volt egyszerű a kormány számára, de a moratóriumnak köszönhetően több ezer család menekült meg a kilakoltatás rémétől. Az Ügyben bepillantást nyerhetünk a Fidesz egyik meghatározó politikusának mindennapjaiba, sőt, az is kiderül, miként tudják az ellenzék tiszteletlen magatartását tolerálni a parlamentben. De pikáns részletet is megosztott velünk arról, miként tudta megállítani Hadházy Ákos “lóf..”-os táblás akcióját  és mit gondol a 2022-es országgyűlési választások eredményéről. 
Műsorunkban ezúttal a teljesség igénye nélkül, személyes élményekkel megfűszerezve járjuk körbe a rendszerváltás óta eltelt időszakot, méghozzá azzal a politikussal, aki a betöltött pozíciói ellenére sem változott meg és maradt ugyanaz a vidéki srác, mint aki pályája kezdetén volt. S hogy mekkora utat járt be Bánki Erik, mi volt az, ami átlendítette a nehézségeken, és mi az, ami most is erőt ad számára a folytatáshoz..? Kiderül az Ügy szombati adásából!
Tartsanak velünk, érdemes!

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture