Ha valódi menekülteken kell segíteni, Magyarország nem késlekedik 2022.03.05.

Ha valódi menekülteken kell segíteni, Magyarország nem késlekedik

Ha valódi menekülteken kell segíteni, Magyarország nem késlekedik

A Számok és tények e heti csapata Magyari Sándorból, a posztok.hu egyik alapítójából, Kovács Andrásból, az Origo újságírójából és Kacsoh Dánielből, a Mandiner főszerkesztő-helyetteséből állt a műsorvezető, Trombitás Kristóf mellett.
Az adás témája nem is lehetett más, mint az orosz-ukrán háború, hiszen mindenkit ezt tart lázban.

Bár ezt senki sem várja el, de az ellenzék már önműködően zárná el az orosz gázt, nem mellékesen ezzel magyar családok millióinak havi több tízezres pluszköltséget okozva. Ahogy Kovács András fogalmazott, ez a cselekvés európai szinten azzal járna, hogy az emberek 20-25 százaléka veszítené el a munkáját.
Ennek ellenére Márki-Zay Péter vagy KocsisCake Olivio konkrétan arról beszél, hogy akkor is meg kell szabadulni az orosz gáztól, ha erre nincs kötelező utasítás, az elvszerűség érdekében.

Magyari Sándor ezt azzal is kiegészítette, hogy az orosz ásványkincsekre egyszerűen mindenkinek szüksége van a világon, nem tehetünk úgy a nyilvánvaló agresszió ellenére sem, mintha ez nem így lenne.

Elkerülhetetlen volt, hogy a menekültkérdésről is beszéljenek a résztvevők. Itt Trombitás Kristóf fontosnak tartotta kiemelni, hogy végre kiderült, a baloldal 2015 óta szajkózott idegenellenessége is hazugság. Amikor ugyanis Magyarország az első biztonságos ország és a határainkon túl zajlik háború, fel sem merülhet, hogy ne támogatnánk a szenvedés elől menekülőket.
Kacsoh Dániel hozzátette, ebben a politikai helyzetben nagyon veszélyes lenne egy kormányváltás.

Nézzék vissza a műsorunkat!

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture