Bezzegrománia mindenben alattunk marad

Bezzegrománia mindenben alattunk marad

Bezzegrománia mindenben alattunk marad

A Számok és tények legfrissebb adásában Magyari Sándor, a posztok.hu egyik alapítója, Kovács András, az Origo újságírója, Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa és Trombitás Kristóf, a műsor vezetője vállalkozott arra, hogy újabb számokat és adatokat mutat be, amelyek az elmúlt évek sikerességét jelzik.

A műsor első részében a témára sajnálatos apropót adott a kirobbant orosz-ukrán háború. Ahogy Trombitás Kristóf is megjegyezte, ez a háború nem a mi háborúnk, nem a mi konfliktusunk, nem nekünk kell ezzel megküzdeni. Sőt, minél inkább ki kell belőle maradni, a békét és a magyarság védelmét szem előtt tartva. Ezért is életveszélyesek azok a nyilatkozatok, amelyek Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt vagy Fekete-Győr András tett, miszerint Magyarországnak adott esetben katonákkal és fegyverekkel is segíteni kell Ukrajnát.

A belpolitikai, gazdasági témákra rátérve, Szilvay Gergely megjegyezte, hogy valószínűleg a balos értelmiség azért is értetlenkedik a sportpályák, tanuszodák és egyebek építésén, mert saját maguk nem sokat adnak a testmozgásra.
Ezúttal bezzegromániázásról is szó volt, ami a balosok egyik legkedveltebb toposza. Itt Magyari Sándor tette hozzá, hogy egyszerűen nem létezik olyan lényeges mutató, amiben a románok megelőznének minket.

Végül arra is kitértek, hogy milyen hatása lehet az orosz-ukrán válságnak a magyar választásokra. Kovács András két statisztikai adatot hozott fel: a 2001-es terrortámadásokat követően nőtt az első Orbán-kormány népszerűsége, míg amikor 2003-ban a Medgyessy-kormány katonákat küldött Afganisztánba, a Fidesz átvette a közvéleménykutatóknál a vezetést. Ha valami, hát ez mindent elmond a magyar emberek véleményéről.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture