Államcsődhöz közeli helyzetből mára évtizedekkel korábban EU-tag országokkal versenyzünk 2022.01.16.

Államcsődhöz közeli helyzetből mára évtizedekkel korábban EU-tag országokkal versenyzünk

Államcsődhöz közeli helyzetből mára évtizedekkel korábban EU-tag országokkal versenyzünk

A műsor vendégei ezúttal – a műsorvezető, Trombitás Kristóf mellett – Magyari Sándor, a posztok.hu egyik alapítója, Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és Kovács András, az origo.hu újságírója voltak.

Beszélgetésük első vezérfonalát az egészségügy privatizálásnak lehetősége adta, pontosabban az a veszély, ami akkor fenyegetné az országot, ha a baloldal megnyerné a választást. Minden vendég egyetértett abban, hogy ezzel az ellátások minősége, illetve az ellátottak mennyisége jelentősen visszaesne.
Mindeközben folyamatosan azzal támadják a kormányt, hogy az egészségügy romokban, dacára annak, hogy a szociális és egészségügyi ágazatban 2010 óta minimum két és félszeresére, de adott esetben akár nyolcszorosára (!) nőttek a fizetések.

Szó esett még az élelmiszerek áráról, amelyek esetében szintén megállapították: ma sokkal többet lehet venni egységnyi összegből, ráadásul – hiába a koronavírus okozta válság -, az emberek jelentősen többet költöttek 2021-ben, mint az azt megelőző évben. Vagyis többet keresnek, több a tartalékuk, többet áldozhatnak magukra.

Nézzék vissza a teljes adást!

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture