A fiatalok SZJA mentességétől, a negyedik oltásig és milyen a Szilveszter egzotikus országokban? 2021.12.30.

A fiatalok SZJA mentességétől, a negyedik oltásig és milyen a Szilveszter egzotikus országokban?

A fiatalok SZJA mentességétől, a negyedik oltásig és milyen a Szilveszter egzotikus országokban?

A Pesti Riporter 2021.december 30-i műsorában Dr. Kiss Rajmundtól, az MCC Diplomáciai akadémiájának vezetőjétől arra kaptunk választ, hogy miként teljesített a magyar gazdaság 2021-ben. Az első félév szinte berobbant a gazdaság terén 18%-os gazdasági növekedést tapasztaltunk. Ez persze utána csökkent, ám az évet is legalább 6 %-kal tudjuk majd zárni és mindezt a koronavírus járvány ellenére. Magyarországon 4% alatt van a munkanélküliség, amíg az uniós átlag 8%. Mivel több pénz marad 2022-ben a családoknál, többet tudnak költeni és ez élénkíti a gazdaságot.
Rusvai Miklós virológus professzor elmondta, hogy mire számíthatunk a Covid19 új Omikron variánsától, és hogy mennyire jó eredmény a 6 millió 230 ezer beoltott hazánkban. Ez egy jó középmezőnynek számít a világban. Vannak jobban átoltott országok pl., Portugália, akik megijedtek az első hullámtól és ez motiválta az embereket, hogy oltakozzanak. Ott most 97%-on van az átoltottság, ám nagyon szigorú védekezési korlátozások vannak. Európai összehasonlításban hazánkban és Svédországban a legenyhébbek a szigorítások. Eddig úgy tűnik, hogy az Omikron variánsnak sokkal enyhébbek a tünetei és nem olyan veszélyes lefolyású. A magyar pedagógusok 95%-a már megkapta a vakcinát. Magyarországon is fontos lesz a negyedik oltás, főleg azoknál, akik az egészségügyben dolgoznak és már közeledik a hat hónapos határideje a harmadik oltás felvételének.
Zsiga Csaba, a Bianchi kerékpárok nagykövete pedig karitatív tekeréséről beszélt. Ő maga is rákbeteg, ennek ellenére lekerékpározott 500 km-t, hogy ezzel a rákbeteg gyermekeknek gyűjtsön pénzt egy alapítványon keresztül.
Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró mesélt a nézőknek egzotikus szilveszteri szokásokról, hiszen nem mindenütt virslivel és lencsével ünneplik az új évet. A legnagyobb buli pl., Brazíliában van, a riói Copacabanan 2 millióan buliznak. Dubaiban meg olyan tűzijátékok vannak, hogy lepipálják Las Vegast is. New Yorkban a szilveszterezők kis cetlikre írják kívánságaikat és ezeket éjfélkor a magasból rászórják a tömegre. Venezuelában Karácsony és Szilveszter között 144 ember halt meg a bandaháborúkban, szóval volt része veszélyesebb dolgokban, mint a petárdázás.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture