Kis ország egyre nagyobb befolyással – sikeres a magyar gazdaságdiplomácia 2021.11.16.

Kis ország egyre nagyobb befolyással - sikeres a magyar gazdaságdiplomácia

Kis ország egyre nagyobb befolyással - sikeres a magyar gazdaságdiplomácia

“Liberális-riasztó” témával indított a Pesti Riporter keddi adása, melyben az elmúlt évek eredményes gazdaságpolitikáját taglalták, köztük a Győrt érintő fejlesztési lehetőségekről és azokhoz kapcsolódó központi forrásokról Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselővel beszélgetett Ferkó Dániel. A politikus az elmúlt évek eredményes munkájáról, a munkaerőpiaci helyzetről, a Modern Városok Program sikeréről is kifejtette véleményét, valamint kérdésre válaszolva arról is beszélt, mit gondol Szabó Tímea viselkedéséről, aki nem csupán a parlament falai között szeret ordenáré módon megnyilvánulni, de kollégánk kérdésére is minősíthetetlen módon válaszolt. Ezt követően Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium Diplomáciai Műhely Vezetőjét a magyar külpolitikai sikeréről kérdezte Ferkó Dániel. A balliberális kormány “merjünk kicsik lenni” politikájától élesen elválik az a diplomácia, amit az Orbán – kormány képvisel. A gyümölcsöző gazdasági sikerek mellett  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter eddigi munkájával hangsúlyossá tette, hogy a magyarok nemcsak megadják, de el is várják a tiszteletet más nemzetek számára. Magyarország sosem látott gazdaságdiplomáciai sikereiről az MCC műhely vezetője, Kiss Rajmund beszélt a Pesti Riporter keddi adásában. Kifejtette, hogy bár az ellenzék bírálja a keleti nyitást, az megfelelő stratégiai lépésnek bizonyult. Úgy fogalmazott: nyilván különös számukra, hogy létezik és működik a magyar érdekeket képviselő külgazdaság, ami a Fidesz-Kdnp kormány számára prioritást jelent, de az elmúlt időszak bebizonyította, hogy “ez a kis ország egyre nagyobb befolyással rendelkezik”. Az MCC diplomáciai műhely vezetője  a Pesti Riporterben felidézte azokat az éveket is, amikor ennek éles ellentéte volt a vezető ideológiai fonal a magyar diplomácia számára. 

“Ha Németország tüsszent egyet, azt Magyarország megérzi, ezt 2009-ben is megtapasztalhattuk. Szerencsére már más politikai irányt képviselünk, a magyarok gazdasági erejét szeretnénk megerősíteni Európán belül és Európán kívül” – fogalmazott a szakember. Kiss Rajmund hozzátette: “Most már nem a kicsire törekedünk, hanem próbálunk minél nagyobbat álmodni és megvalósítani azt.” 

A Pesti Riporterben Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója és Kiss Fruzsina, a Debreceni Egyetem hallgatója a Közmédia “Jónak lenni jó” nevű adománygyűjtő programjáról és az ehhez kapcsolódó projektet ismertették bővebben. Kifejtették: idén a koronavírusban árván vagy félárván maradt gyerekeket támogatják, az akciót már több mint 10 millió forinttal támogatták már. Kiderült, hogy a Regőczi Alapítvány támogatásáért egy különleges ötlettel is gazdagabbá vált az idei adománygyűjtés, mindez pedig egy fiatal egyetemi hallgatónak köszönhetően valósul meg. 

A műsorban a Terror Háza “Ezt tették velünk 2006-ban” kerekasztal beszélgetéséből is láthattak részletet a nézők, melyben Balog Zoltán református püspök és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter idézte fel a gyurcsányi terror drámai napját.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture