Mikor tér vissza a budai értelmiség a valóságba? – Politikai Hobbista Láng Zsolttal 2021.05.21.

Mikor tér vissza a budai értelmiség a valóságba? - Politikai Hobbista Láng Zsolttal

Mikor tér vissza a budai értelmiség a valóságba? - Politikai Hobbista Láng Zsolttal

Spanyolországot megtámadták a migránsok. A sajtó szőrmentén ugyan beszámolt róla, de a hangsúlyokat is máshova helyezték. Nem arról írtak, hogy összevertek és súlyosan megsebesítettek több rendőrt, vagy hogy a kirabolták Ceuta összes üzletét, hanem azon borongtak, hogy egy darab marokkói vízbe fulladt, amikor megpróbált beúszni Marokkóból a spanyol vizekre.
A pragmatizmusról érdekes elképzelései vannak az ellenzéknek. Amikor magukról van szó, akkor örvendeznek neki, hogy mindennemű erkölcsi megfontolást félretolva képesek voltak megegyezni egymással. Amikor a kormány diplomáciájáról van szó, akkor vonyítanak, hogy miért állunk szóba nem hibátlan pedigréjű államokkal.
A második félidőben Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője ült le a vendégszékbe, hogy közösen megfejtse a srácokkal, hogyan történhetett az, hogy míg az egykori munkásnegyedek jobboldalivá váltak, addig a jobboldal egykori fellegvárai, a budai kerületek sorra esnek el. Láng úgy vélte, a budai értelmiség nem a földön jár, nem a valóságról akar vitatkozni, hanem elvont absztrakciókról, így pedig nehéz megtárgyalni a közös ügyeinket. Őket csak az billentené vissza a valóságba, ha négy évig megint Gyurcsány rombolna az országban, de ennyit nem ér meg a budai értelmiség felvilágosítása.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture