Pesti Riporter: indul a lengyel “anti-Facebook”; akartak-e lőni az elvtársak a nyolcvanas évek március 15-éin; miért tüntették ki kollégáinkat? 2021.03.19.

A Pesti Riporter vendégei Huth Gergely és Stefka István, akik március 15-e alkalmából állami elismerést kaptak

A Pesti Riporter vendégei Huth Gergely és Stefka István, akik március 15-e alkalmából állami elismerést kaptak

A március 15-ei Pesti Riporterben először Horváth Attila alkotmánybíróval, jogtörténésszel, a rendszerváltás meghatározó ellenzéki csoportjának, a Független Jogászfórumnak az alapítójával beszélgettünk a nyolcvanas évek március 15-i ellenzéki megmozdulásairól, azok brutális megtorlásairól és arról, hogy egy bűnbánó tanú szerint még a rendszerváltozás nyitányának tekintett, híres 1989. március 15-i tüntetésen is géppisztolyos munkásőrök feküdtek a tévészékház tümpanonjában.

Ezután Skypeon beszélgetett Mészáros Nóra Tomasz Sakiewicz-cel, a lengyel konzervatív Gazeta Polska főszerkesztőjével, akik a járvány előtt minden évben több ezren látogattak Budapestre, hogy együtt ünnepeljenek velünk. Sakiewicz beszélt az általuk létrehozott alternatív Facebookról is, amely mentes a világboldogító trösztök nemzetközi cenzúrájától és amit a magyar felhasználók, a Pesti TV nézőinek figyelmébe is ajánl.

Majd Huth Gergely, a Pesti Tv programigazgatója és Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója érkezett hozzánk, akiket a március 15-e alkalmából kapott rangos elismerésekről (Jótollú újságíró díj, Magyar Érdemrend lovagkeresztje és Táncsics-díj), illetve a sajtószabadság helyzetéről, a média megosztottságáról és balliberális önkritika hiányáról kérdezte Ferkó Dániel.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture