Huth Gergely bicskei ünnepi beszéde – A bolsevikok 2010 után eltűntek volna, ha Fegyőr, Karácsony és Jakab nem dob nekik mentőövet

LPTV000157_BICSKE

LPTV000157_BICSKE

Bálint Istvánné polgármester és az önkormányzat meghívására Bicskén mondott ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, a PestiTV programigazgatója, amelyben a szabadságharcos forradalmárok, a pesti srácok vakmerő hősiessége mellett külön kiemelte a védéki 56-osok, a nemzetőrök méltó és bátor cselekedeteit, akik a önkényeskedés helyett megóvták a letartóztatott kommunista bűnösök életét egy hamarosan megalakuló demokratikus jogállamra várva, mégis súlyos büntetés, sokéves börtön és vagyonelkobzás volt az osztályrészük a Kádár-Biszku-Apró-féle megtorlás idején. Ez történt Kutrik József nemzetőr-parancsnokkal Bicskén, miként társai is börtönre, hányattatásra voltak ítélve. 

A beszédben Huth Gergely utalt a 2010-ben megszavazott Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatára, ami szerint a diktatúra négy évtizedét az átmenet két zavaros évtizede, azaz a kommunisták hatalomátmentésének időszaka követte. Ezt a korszakot, amely valójában 1919-ben, Szamuely Tibor és társai véres kommünjével kezdődött, 2010-ben végleg le is zárhattuk volna, hiszen a magyar választók súlyosan megbüntették a szocialista utódpártot és a vele kollaboráló SZDSZ-t. Ám akadtak, akik a bennük bujkáló hazaáruló sugalmazására, hatalomvágyból és elvtelenségből szövetséget kötöttek az ördöggel: ilyen ember Karácsony Gergely, Jakab Péter és Fekete-Győr András is, miként a szocialista párt megújításán munkálkodó fiatalok is – érvelt Huth Gergely. Az ünnepi koszorúzáson jelen lévő bicskei Momentum-delegáció ezen a ponton elhagyta a teret.

Huth Gergely ugyanakkor ezúton kér elnézést, amiért a rendkívül sokat szenvedett, egészen 1989-ig üldözött Pákh Tibor szabadságharcos nevét tévesen Pákh Imreként idézte. Pákh Tibor megpróbáltatásairól számos alkalommal írtunk, bár a vele készített videóinterjúinkat a Google-Youtube gyalázatos módon letörölte (a videóarchívumunk hamarosan újra elérhető lesz), de itt újraolvasható Mező Gábor cikke, amelyben a tavaly 95 éves hőst méltatja.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture