Jelentős átalakulás történt a kulturális élet területén az elmúlt évtizedben. Régi mondás, akié a hatalom, azé a kultúra 2022.05.12.

Jelentős átalakulás történt a kulturális élet területén az elmúlt évtizedben. Régi mondás, akié a hatalom, azé a kultúra

Jelentős átalakulás történt a kulturális élet területén az elmúlt évtizedben. Régi mondás, akié a hatalom, azé a kultúra

Magyarországon a rendszerváltás után az volt a tét, hogy a politikai és gazdasági hatalom átmentésén túl sikerül-e a posztkommunista elitnek a pozícióit, kánon-diktáló hegemóniáját a kulturális életben megőriznie. 12 év jobboldali kormányzás után ezen a korábban áthatolhatatlan pajzson repedt rés.
Létezik-e ma egyáltalán baloldali kulturális stratégia? Mi a távlati célja a NER működtetésének? Sikerül-e a döntő kulturális térfoglalás a nemzeti oldalon, és ha igen, milyen mélyreható társadalmi változást képes elérni?
Békés Márton történésszel, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójával beszélgetünk.

Május elején Újhelyi István EP képviselő azzal az ötlettel állt elő, hogy a szociáldemokrácia segítségével élesztené fel romjaiból a szocialista pártot.
Ez mind a nemzetközi, mind a hazai folyamatokat elnézve nem lesz könnyű feladat.
Létezik-e még hazánkban a szociáldemokrácia? Lehet-e várni a baloldaltól, az ellenzéktől bármilyen eszmei fordulatot, megújhodást?
Galló Béla politológussal, a XXI. Század Intézet tudományos főmunkatársával elemezzük az újabb baloldali identitás válságot.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture