Húsvétkor sem hallgattak a fegyverek, a feltámadás szentsége és több mint 100 éve van magyar cserkészet 2022.04.18.

Húsvétkor sem hallgattak a fegyverek, a feltámadás szentsége és több mint 100 éve van magyar cserkészet

Húsvétkor sem hallgattak a fegyverek, a feltámadás szentsége és több mint 100 éve van magyar cserkészet

A Pesti Riporter hétfői adása szokás szerint a háborús hírekkel kezdődött. Mariupol városát már hét hete ostromolják az Orosz Föderáció csapatai. Már csak az AzowStahl acélgyár területén tartják magukat a hírhedt Azovhadtest katonái, de vészesen fogy a lőszerük. Kijev megtiltotta fegyveres erőinek a kapitulációt. A hírek szerint sok civil van az acélművekben. Az ukránok azt állítják, hogy a katonáktól kértek védelmet, az oroszok szerint viszont a neonáci Azovhadtest emberi pajzsként tartja őket.

Kozma Imre atya üzenetét Ritó Szabolcs kollégánk juttatta el a nézőkhöz.

Kiss Fruzsina kolléganőnk a Húsvét fontosságáról beszélt és ezt nem csak szakrális értelemben. A Húsvét a tavasz beköszönte sok családi aktivitásra is ad lehetőséget, javul az idő lehet kirándulni és szép tartalmas időt eltölteni a természetben szeretteinkkel.
Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény alpolgármestere érdekes kezdeményezésükről mesélt nekünk. Közösen dönthetnek a budafoktétényi polgárok lakóhelyükre vonatkozó források elosztásáról, a kerület életét meghatározó célokról, és arról milyen fejlesztések valósuljanak meg helyben. A “Részvételi Költségvetés” néven futó program sikertörténet lett. Az egyik legkedveltebb projekt az esővízgyűjtők beszerzése volt, hiszen ezzel vizet lehet spórolni és fenntarthatóbb lesz a kerület.
“Cserkészként egy jobb világért dolgozunk.” -olvasható a Magyar Cserkészszövetség honlapján. De, hogy ez pontosan mit jelent, azt Tóth Réka Kamilla cserkésztiszttel elemeztük. A Magyar Cserkészszövetség több, mint 100 éves múltra tekint vissza és csak a kommunista diktatúra tiltotta be a tanácsköztársaság alatt és a Rákosi rezsimben. 1989-ben újraéledt Magyarországon is a cserkészet, ma 14.000 cserkész van hazánkban. A cserkészet lényege, hogy jobb emberré legyünk.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture