Magyar hősök – Rendhagyó történelemóra színpadra állítva 2022.04.14.

Magyar hősök - Rendhagyó történelemóra színpadra állítva

Magyar hősök - Rendhagyó történelemóra színpadra állítva

Magyar hősök, elfeledett életutak a 20. századból címmel a közelmúltban jelent meg a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a Mathias Corvinus Collegium és a Mandiner közös kötete, amely olyan hősöknek állít emléket, akiket a kommunista diktatúra nem engedett a közösségi emlékezet részévé válni.

A könyvben szereplő hatvan megrázó történet közül hat személy – Brusznyai Árpádné Honti Ilona, Gérecz Attila, Kiss Sándor, Olofsson Placid, Richter Gedeon és Salkaházi Sára – életútját kiválasztva különleges színházi előadás született, amelyet a közönség április végétől öt alkalommal láthat Budapesten, a Millenáris Parkban.
A Szabó Borbála által írt színdarabban öt középiskolás, történelem tanárával együtt ellátogat a Huszadik Század Aréna – diktatúrák szorításában nevet viselő szabadulószobába, ahol a játék során egy időutazáson vesznek részt.

Az előadást Seres Tamás rendezte, a tanár szerepében Csuja Imre lép színpadra.

Ma este Serfőző Krisztina producerrel és Máthé Áron történésszel, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökhelyettesével beszélgetünk a kötetről és a rendhagyó színházi előadásról.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture