Orosz csapatok keresik az Azov hadtest katonáit Mariupolban, mindeközben drágul a taxi és Franciaország választott 2022.04.11.

Orosz csapatok keresik az Azov hadtest katonáit Mariupolban, mindeközben drágul a taxi és Franciaország választott

Orosz csapatok keresik az Azov hadtest katonáit Mariupolban, mindeközben drágul a taxi és Franciaország választott

Az orosz csapatok most már egyértelműen Kelet-Ukrajnára fókuszálnak, izolálják a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokat és a térségben komoly harcokra lehet majd számítani. Orosz csapatok házról házra járnak Mariupolban és keresik a szökésben lévő Azov hadtest katonáit. A férfiakat átvizsgálják tetoválások után is, mivel az Azov tagjai náci szimbólumokat viselnek, mint a fekete nap, vagy a germán győzelmi rúna. Az oroszok stratégiai célja a két népköztársaságot összekötni a Krím-félszigettel és az Azovi-tengerrel.

Horacsek Róbert, a független taxiszövetség szóvivője elmondta, hogy májustól 30%-kal emelkedhetnek a budapesti taxik tarifái. Ez szerinte több taxist visszavonzhat a szakmába, mivel a Covid alatt sokan elmentek a taxitársaságoktól. A fővárossal arról is folytatnak tárgyalásokat, hogy a taxik élettartamát megemelnék 15 évre. Természetesen félő, hogy a magas tarifák miatt az emberek kétszer is meggondolják, hogy taxiba szálljanak.

Gát Ákos Bencével a francia választásokat elemeztük. A szakértő szerint a Le Pen vezette Front Nationalnak egy nagyon rossz megítélése volt a társadalomban. Főleg a bevándorlói háttérrel rendelkező szavazók gondolták, hogy Le Penék szélsőjobboldaliak. Sok francia is inkább a baloldalra voksolt, nehogy a politikai térképen megerősödjön a jobboldal. Ez a rossz imázs lassan múlik és Marine Le Pen szakított édesapja múltjával és a más tradicionális, konzervatív párt hiánya miatt szavazókat nyertek az idén. Már bevándorlók is szavaznak Le Penre, mivel a vallás is egy fontos szerepet játszik, legalább is a keresztényeknél. Természetesen az energiaválság is fontos témája a választásnak. Franciaország atomenergiára épít és a két jelölt ebben egyetért.

Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője azt fejtegette, hogy miért attraktív a választóknak a Mi Hazánk Mozgalom, akik most bekerültek a parlamentbe is. Nem volt egyszerű felmérni a politika peremén mozgó pártokat, amilyen a Mi hazánk is. Ám nem volt túlzottan meglepő a párt sikere, mivel a politikában nincsen vákuum. A radikális nemzeti vonalat a Jobbik képviselte, ám néppártosodásuk után sok szavazó elpártolt tőlük. Ők most „hazataláltak” és ezzel kialakult újra a centrális erőtér, mivel van egy baloldal a Fidesztől balra, jobbra pedig a Mi Hazánk.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture