Őszintén és jó szívvel ajánlja a kisgyermekek Covid-oltását? – kérdeztük Velkey Györgytől, a Bethesda főigazgatójától a Plebejus Polbeatben

Nyugodt szívvel beoltathatjuk-e a kisgyermekeket? – Velkey György, a Bethesda főigazgatója a Plebejus Polbeat vendége

Nyugodt szívvel beoltathatjuk-e a kisgyermekeket? – Velkey György, a Bethesda főigazgatója a Plebejus Polbeat vendége

Dr. Velkey György, a Magyar Református Egyház a járvány elleni küzdelemben és különleges betegségek gyógyításában kiemelt szerepet vállaló Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, gyermek-aneszteziológus volt a Plebejus Polbeat vendége, akit Varga Ádám és Huth Gergely arról is megkérdezett, hogy őszintén és jó szívvel tudja-e ajánlani a gyermekek Covid-elleni vakcináját? A neves orvos válaszából kiderült: sokan alábecsülik a koronavírus-fertőzés veszélyét a gyermekekre, habár Magyarországon már több száz kiskorú jutott kórházba súlyos betegen, sokszervi gyulladással, bár szerencsére eddig mindegyikük életét sikerült megmenteni. A serdülőnknél pedig gyakoriak a felnőttekéhez hasonló következmények, közülük sokan lélegeztetőgépre kerültek a közelmúltban. Velkey György nézőinket is arra kérte, bízzanak az orvostudományban, hiszen az oltást világszerte begyűjtött hatalmas mennyiségű adat feldolgozása és tanulsága alapján ajánlják jó szívvel. 

A beszélgetésben a járvány körüli összeesküvés(elmélet)ekre és más filozofikus és könnyedebb témákra is kitértünk Velkey Györggyel.

A Plebejus Polbeatet minden csütörtökön este hét órakor rögzítjük az R56 Szabadságharcos Sörözőben (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél) nézőink bevonásával. Az adás szombat este nyolckor látható a Pesti TV műsorán, majd visszanézhető a pestitv.pestisracok.hu oldalon.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture