Maróth Gáspár: Felkészültek vagyunk arra, hogy megvédjük az országot 2021.11.12.

Maróth Gáspár: Felkészültek vagyunk arra, hogy megvédjük az országot

Maróth Gáspár: Felkészültek vagyunk arra, hogy megvédjük az országot

Kínos lesz az Unió számára, ha a NATO-val oldják meg a lengyelek a határvédelmüket – mondta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a Pesti Riporterben. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: Brüsszelben nincs irányítás, nincs cselekvés, nincs koherens stratégia, így ebben a helyzetben a lengyelek katonai akcióként kezelik a helyzetet, ami akár a NATO beavatkozását is okozhatja. “A migránsok határra tolása egy elfedett harci cselekmény “- vélekedett, hozzátéve: jobb lenne, ha az Európai Unió szintjén tartanánk a problémát. Maróth hozzátette: abban a pillanatban, ha a NATO is belép a konfliktusba, akkor hamar eszkalálódik a helyzet. Ez viszont azt is jelentené, hogy katonai aspektusa is lenne a kialakult konfliktusnak, mi az EU számára semmiképpen sem előnyös. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a migrációs krízist nem lehet az unión belül kezelni. Hangsúlyozta: “Ha Magyarország nem lenne felkészült, akkor most a mi határainkat ostromolnák a migránsok. Lengyelországig azért viszik fel a menekülteket, mert a magyar határvédelem erős. De mi felkészültek vagyunk arra, hogy megvédjük az országot. ”
A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos arról is beszélt, hogy 2016-ban indult a magyar történelem legnagyobb haderőfejlesztési és hadiipari programja, mindkét tekintetben Győr emblematikus hely. Maróth Gáspár szavai szerint a város hadiipari és haderőfejlesztési szerepe emblematikus és történelme intő például is szolgál.

Bánki Erik: A nyugat-európai politikusok teljesen elrugaszkodtak a valóságtól

A műsor második vendége Bánki Erik fideszes politikus volt, akivel Ferkó Dániel arról beszélgetett, hogy miért lehet az, hogy Magyarországot nem érinti a blackout? Mint ismert, Németországban a téli hidegre, Ausztriában az áramkimaradásokra készítik fel a lakosságot, a kampány hetek óta tart, a gazdag Nyugat-Európa mintha a középkorba süllyedne vissza. A haladó nyugati országok számára elképzelhetetlen, hogy velük megtörténhet a hollywoodi forgatókönyvekbe illő „elsötétülés”, pedig az Armageddon már a szomszédban kopogtat. A Pesti Riporterben Bánki Erik kifejtette: igen tudatos politikának kellett megvalósulnia ahhoz, hogy hazánkban ne kelljen félni attól, hogy ez bekövetkezzen. A politikus a Roszatommal kötött megállapodásról és a Paks 2 beruházás fontosságáról is beszélt, hozzátéve, ha az ellenzéken múlna, akkor nem lenne rezsicsökkentés. Arról is beszélt, hogy a nyugat-európai politikusok elrugaszkodtak a valóságtól, majd kifejtette, hogy ha az ellenzéki pártokon múlna, nem lenne rezsicsökkentés. Azt is mondta, hogy néhány éven belül egészen biztosan várható gazdasági világválság.
A Pesti Riporterben Vésey Kovács László riportját is bemutattuk a Városháza-gate szappanopera legújabb fejezeteként.
Egy „csőbe húzott ember rosszul sikerült mondatainak” minősítette ma Karácsony Gergely azt a kiszivárgott hangfelvételt, amelyen a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója magabiztos hangon taglalja egy érdeklődő beruházónak a Városháza eladását. A főpolgármester érvelése szerint Barts Balázs csak hülyeségeket beszélt, de hiába próbálta elpasszolni a műemléket, nem ártott a fővárosnak, hiszen az eladás nem valósul meg.

Természetesen Dezse Balázs vlogja sem maradhatott ki az adásból, csakúgy, mint az MCC konferencián készült beszámoló, ami izgalmas csemegének bizonyult a résztvevők számára.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture