“Életemnek a nagy élménye, hogy magyar vagyok” – Kásler Miklós portré 2021.03.15.

"Életemnek a nagy élménye, hogy magyar vagyok" - Kásler Miklós portré

"Életemnek a nagy élménye, hogy magyar vagyok" - Kásler Miklós portré

A gyors intézkedéseknek és az operatív törzs felállításának is köszönhetően Magyarország kiemelkedően jól vette a koronavírus első hullámát, ugyanez elmondható a másodikról is. A harmadik hullámot okozó brit vírusmutáns már jóval agresszívebb, amely komoly védekezi feladatok elé állítja nemcsak Magyarország, hanem egész Európa lakosságát. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere szerint azonban a halálozási adatokat összeségében érdemes vizsgálni, az elmúlt 5 év átlagát figyelve hazánknál jobb helyzetben csak Németország, Dánia és Lettország van.

A Mi vagyunk a magyarokban az aktuális koronavírus helyzet mellett természetesen szóba került Kásler Miklós orvosi hivatása. A miniszter korábban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója volt a Nemzeti Rákkontroll Program egyik megalkotója.

Kásler Miklós mindennap érzi Isten jelenlétét, a spiritualitás fontos az életében. A beszélgetésben szóba került az élet célja is, amely a miniszter szerint az emberhez méltó életet jelenti az egyén, illetve a közösség számára. Kásler Miklós úgy látja, hogy a világ átalakulóban van, a hagyományokkal való szakítás pedig soha nem vezetett jó irányba.

“Életemnek a nagy élménye, hogy magyar vagyok” – mondta a PestiTV műsorában Kásler Miklós, akinek rendkívül erős magyarságtudatának része nemzetünk nagyjainak megismerése is. Fontos feladatának tartja az Árpád-házi királyok, illetve a Hunyadi család szárazmásának kiderítését. Miniszterként emiatt is sok kritika éri, ugyanakkor a Mi vagyunk a magyarokban egy szemléletes példával reagált a bírálatokra, miszerint ugyanazon hazai liberálisok szenzációként tálalják egy angol kalóz genetikai vizsgálatát, akiknek közben fáj, ha ugyanezt teszi egy magyar intézet Mátyás királlyal.

A beszélgetés végén Kásler Miklós elmondta azt is, hogy miért tartotta fontosnak, hogy jelen legyen a közösségi média felületeken. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterével Bohár Dániel beszélgetett.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture