Gerilla bár – Mondjuk úgy, ez egy “felcsigázó” műsor a Pesti riporter előtt + videóklip a Pesti TV arcaival 2021.03.04.

Gerilla bár - Pesti TV klippremier, Perutek János zenei és sportsikerei

Gerilla bár - Pesti TV klippremier, Perutek János zenei és sportsikerei

Március elsejétől megújult műsorkínálattal várja nézőit a Pesti TV: a legfontosabb változás, hogy hétköznap minden este hattól élő műsorfolyammal jelentkezünk, amelynek új attrakciója hét órakor a megújult Pesti riporter közéleti magazinműsor a nap fontos eseményeivel, a Pesti TV és a PestiSrácok.hu fiatal riportereinek munkáival, vendégekkel, skype-on és facebookon jelentkező nézőkkel – ennek első adásáról ITT írtunk. Mivel nem szerettünk volna az ismétlések után egyből belecsapni a lecsóba, előtte, hat órától egy “felcsigázó” műsor, a Gerilla Bár kezdődik, kötetlenebb beszélgetésekkel, a megszokott esti műsoraink élő előzeteseivel, jó zenékkel, DJ-kkel, ismert emberekkel. Az első adás ebből sem volt smafu: bemutattuk ugyanis a Pesti TV arcainak első közös videóklipjét, ahol a Polbeat-műsor elejéről már ismert Ki ölte meg Kennedyt? című dalt léggitároztuk el közösen, miközben az 1967-es Polbeat-fesztiválon megismert szöveget sportújságíró és bokszoló kollégánk, a TV2 egykori zenei vetélkedőjéről és a Politikai Hobbistából is ismert Perutek János énekelte fel, Dandó Zoli pedig újra hangszerelte azt.

Az első adás műsorvezetője Ferkó Dániel volt, a zenéket pedig Lentulai Krisztián hozta, aki szokás szerint a vendégek felkérdezésében is részt vett. A fő vendég maga Perutek János volt, majd Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója és Dezse Balázs műsorvezető beszélt a tévé megújulásáról. Huth Gergely elmondta: habár a kiváló stúdió bérletével takarékoskodni kényszerültek, ezért szűnt meg a reggeli Bögre klub, ám mint ahogyan máskor is, a hátrányból előnyt kovácsoltak, így a megszokott esti kibeszélő és közéleti late night show-k mellett újításként elindul a Pesti riporter napi élő új adásfolyama, ahova a Pesti TV és a PestiSrácok.hu fiatal, bátor riporterei forgatnak minden nap új anyagokat, külön fókuszálva a városi, önkormányzati balhékra, vitákra és pozitívumokra, de a Pesti TV megkedvelt műsorvezetői rangos vendégeket is kérdeznek benne, miközben a műsorban a csetelő nézők is szerepet kapnak, s világpolitikai rész is lesz, sőt: a témákhoz Skype-on a nézők is hozzászólhatnak. Facebookon a “Pesti TV közösség” csoportunkban lehet nyilvánosan hozzászólni, civil skype-vendégnek pedig a [email protected] email-címen lehet jelentkezni. Huth Gergely azt is elmondta: a Pesti TV és a Hír TV, a két eltérő hangvételű konzervatív adó jól kiegészíti egymást, amit az is mutat, hogy a médiapiac elfogadott mérése szerint a két csatorna esténként együtt olykor eléri az ATV nézettségét.

Huth Gergely Ferkó Dani kérdéseire elárulta azt is, azért forgatták le a Ki ölte meg Kennedyt? új klipjét, hogy megerősítsék: a Pesti TV csapata sem a jó hangulatát, sem a humorát nem veszítette el, ráadásul a dalnak nálunk története van, hiszen ez a dal alkotta a főcímét az 1995 nyarán a PestiSrácok.hu-n elindult Polbeat internetes underground műsornak, amely válasz volt a G-nap után szinte megszólalási lehetőség nélkül maradt jobboldal elnémítási kísérletére. A Ki ölte meg Kennedyt? Neményi Béla és az Atlantis együttes szerzeménye, amivel elindultak az 1967-es budapesti Polbeat fesztiválon. Habár a Polbeat Amerikából érkezett, s ott például arról énekeltek a beatzene csillagai, hogy mit keresnek a jenkik Vietnamban, nálunk, a diktatúrában mégsem lehetett megkérdezni, hogy mit keresnek itt az oroszok, vagy ki ölte meg Nagy Imrét? Így maradt a mókás beszólás a “gonosz nyugati imperialistáknak”.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture