Menczer Tamás A Riporternek: Brüsszel hibája miatt van lemaradva Európa a vakcinával 2021.01.05.

210105_MENCZER_TAMAS_VAKCINA

210105_MENCZER_TAMAS_VAKCINA

Az Európai Unió elhibázott vakcinapolitikája és hibája miatt van hátrányban egész Európa az Amerikai Egyesült Államokhoz, Angliához, vagy Izraelhez képest, Brüsszel miatt nem kapnak az uniós tagállamok elegendő oltóanyagot – jelentette ki a PestiTV A riporter című műsorának Menczer Tamás külügyi államtitkár. A politikus oknyomozó műsorunknak kifejtette, az USA, Anglia és Izrael azért tartanak előrébb, mert már júliusban szerződést kötöttek a Pfizerrel, nagyobb mennyiségekre szerződtek, sőt, van olyan ország, amely többet fizet a német cégnek a vakcináért, mint az Európai Unió. “Pedig emberélet nem múlhat a pénzen” – nyomatékosította Menczer Tamás.

Azt mondta, az látszik, hogy Brüsszel késve kötött megállapodást, és rossz megállapodást kötött, ezért nem tudunk most több vakcinát kapni. A magyar kormány folytatja az együttműködést Kínával és Oroszországgal is – mondta Menczer Tamás, kiemelve, minden megtesznek azért, hogy akár Keleten, akár Nyugaton van hatásos vakcina, a magyar szakemberek döntései alapján a lehető leggyorsabban és legnagyobb mennyiségben Magyarországra hozzák.

Menczer Tamás a baloldalnak is keményen beszólt, úgy fogalmazott, álhíreket gyártanak és a vakcina ügyében is ugyanazt csinálják, mint a lélegeztetőgépek esetében tették, hazudnak és hergelnek.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture