Kásler Miklós a járvány végéről és a rémhírekről a Pesti TV-nek: jós vagy táltos nem vagyok és az ellenzéktől nem vártam mást!

PTV1003981H_JAV

PTV1003981H_JAV

Egyesek úgy beszélnek a tesztelésről és a koronavírus elleni vakcinákról, hogy fogalmuk sincs a tényekről – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a PestiTV-nek és a PestiSrácok.hu-nak adott exkluzív interjúban, kiemelve, hogy a baloldalnak csak egyetlen célja van, megbuktatni a kormányt, a többi számukra érdektelen. – Felelős ember a védőoltásokról akkor alkothat majd véleményt, ha azok bevizsgálása és törzskönyvezése megtörtént. Ezek után én is szívesen beadatom magamnak bármelyiket – mondta a miniszter, akit arról is kérdeztünk: szerinte meddig teszi még tönkre az életünket a járvány? Az interjú második felében a nagy európai eszmei-ideológiai háborúskodás apropóján Kásler Miklós a fiatal generációnak is üzent: “olvassanak minél többet, hogy lássák, ezek a viták évezredek óta ugyanazok. Ha megtaláljuk önmagunk és közösségünk értékeit, ha megértjük, hogy a keresztény hit az egyenlőség biztosítéka, akkor újra mi lehetünk a győztesek!”

Kásler Miklósnak  felidéztük Erhardt Mária, a Semmelweis Egyetem ötödéves hallgatójának a PestiSrácok.hu-n közölt levelét, amiben a medika azt üzente az országos tesztelésről rémhíreket keltő Gyurcsány-pártnak: “Szégyen az, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt, dezinformálják a védekezésben részt venni kívánókat, ezáltal is gyengíteni próbálva az ország védekezését. Ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem a magyar embereknek.” Az onkológus professzor tárcavezető megjegyezte: irtózatosan sok a rosszindulatú rémhír, de ő személy szerint nem várt mást a baloldaltól.

A miniszter a kínai, orosz és a nagy nyugati gyártók vakcináiról elmondta: ezeket ma még tényszerűen kiértékelni nem lehet, a magyar szakemberek egyelőre az orosz kutatóktól kaptak felajánlást a gyártási folyamat és az oltóanyag pontos megismerésére. Ám már néhány hét múlva okosabbak leszünk és abban biztosak lehetünk, hogy a következetes és megbízható magyar eljárásban csak az az oltóanyag kap törzskönyvet, ami hatékony és nincsenek veszélyes szövődményei.

Ezekkel majd én is jószívvel beoltatom magam – mondta.

Felvetésünkre, hogy mikor lehet vége az embereknek nagyon sok keserűséget és bizonytalanságot okozó járványnak, Kásler Miklós megjegyezte: “igaza van, a táltosok néha egészen jól meglátták a jövőt, szemben a mostani budai jósokkal, akik lényegesen gyakrabban tévednek, ám kérem ne kényszerítsenek táltosszerepbe. Ismernek, hajlamos vagyok mindig a tényeket ismertetni és sosem beszélek bizonytalan dolgokról”. – Egy miniszter vagy egy kórházigazgató nyilatkozzon mindig felelősen – nyomatékosította, kiemelve: jóslás helyett inkább arra figyeljünk, hogy következetesen és szigorúan betartsuk a járványellenes intézkedéseket, azután is, hogy az emberek beoltása megkezdődött.

Kásler Miklós az orvosok januártól megváltozó jogállásáról, a béremelésekről és az egészségügyi rendszer átfogó reformjáról elmondta: azért volt könnyű megegyezni a Magyar Orvosi Kamarával, mert a találkozóra a kormányzat már egy teljesen kidolgozott elképzeléssel érkezett, amely nagymértékű hasonlóságot mutatott a kamara elképzeléseivel. Megjegyezte: az interneten terjesztett rémhírekkel ellentétben nem kell tartani az orvosok tiltakozásától, hiszen a többség támogatja a változásokat és a béremelést, ráadásul még számos kapcsolódó rendelet fogja segíteni az átállást. A minisztert megkérdeztük arról is, mi a véleménye az új országos kórházfőigazgatóról, Jenei Zoltánról, aki a pécsi egyetemi karrierje előtt a Gyurcsány-kormány rendészeti államtitkára volt – 2006. őszén is?

Az interjú végén Kásler Miklós a kulturális és oktatási életben tapasztalt forrongások apropóján kifejtette: aki ismeri az emberiség történelmét, tudja, hogy évezredek óta ugyanazokat a küzdelmeket vívjuk újra. A kereszténység és a hit abban, hogy az Isten a saját képmására teremtette meg az embert, meghozta az egyenlőséget az emberek közé, ezt kell megszívlelnie minden fiatalnak és akkor nem marad alul a magyar nemzet a világban zajló nagy csatározásokban.

Kásler Miklós minisztert Huth Gergely kérdezte.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture