A “palota-per” és a medveotthon kálváriája – Elindult Jurák Kata és Füssy Angéla riportműsora, Az Ügy 2020.11.28.

A "palota-per" - mintegy másfél évtizeddel a patináns terézvárosi ingatlanok kiárusítása után. Pikáns részletek a nagy port kavart veresegyházi medveotthon üzemeltetéséről.

A "palota-per" - mintegy másfél évtizeddel a patináns terézvárosi ingatlanok kiárusítása után. Pikáns részletek a nagy port kavart veresegyházi medveotthon üzemeltetéséről.

Az Ügy első részében Füssy Angéla annak a fővárosi ingatlanmutyinak a nyomába eredt, ami még az MSZP-SZDSZ vezette VI.kerületi önkormányzathoz köthető. A “palota-per” – mintegy másfél évtizeddel a patinás terézvárosi ingatlanok kiárusítása után – ugyanis újra a bíróság elé kerül. Fürst György korábbi szocialista alpolgármester és a 2000-es évek teljes MSZP-SZDSZ frakciója valószínűleg azt gondolta, hogy megúszták a nagyértékű ingatlanok elkótyavetyélését, egy 2018-ban kimondott jogerős ítélet szerint Fürst felfüggesztett szabadságvesztést, társai pedig megrovást kaptak csupán. Most azonban mindannyian évekre börtönbe kerülhetnek, köszönhetően egy kúria döntésnek, ami lehetőséget adott a jogtörténeti fordulatra. A “parkolócézárt”, a terézvárosi MSZP elnököt és több akkori képviselőt ezúttal viszont összesen 12 nagyértékű fővárosi ingatlan piaci áron aluli eladásáért és hűtlen kezeléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség, amiért a Btk. szerint akár 10 évet is kaphatnak.

Az oknyomozó műsor második részében Jurák Kata a veresegyházi medveotthon nagy port kavart kiszorításáról, Pásztor Béla polgármester machinációiról és az otthonnak helyet ajánló nagyvázsonyiakról, az állatfarm további sorsáról készített riportot, melyben pikáns részletekre is fény derül.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture