“Meghajlás nélkül képviseljük a magyar álláspontot, ezért egyre jobban tisztelnek bennünket” – Novák Katalin volt Bayer és Huth vendége a Budavári Fórumon

Meghajlás nélkül képviseljük a magyar álláspontot - Novák Katalin volt Bayer és Huth vendége a Budavári Fórumon

Meghajlás nélkül képviseljük a magyar álláspontot - Novák Katalin volt Bayer és Huth vendége a Budavári Fórumon

Mi meghajlás nélkül képviseljük a magyar álláspontot Brüsszelben, ezért folyamatosan növekszik a magyar emberek iránti tisztelet. Ehhez odakint nem voltak hozzászokva, ők a diktátumokat szeretik, de most megtanulják, hogy Magyarország és Lengyelország az EU egyenlő jogú tagja – mondta Novák Katalin családügyi miniszter, a Fidesz szövetségi politikájáért felelős alelnöke Bayer Zsolttal és Huth Gergellyel beszélgetve a Budavári Fórumon. A témák között szerepelt az is, hogy tömegek vehetik igénybe a kormány legújabb családtámogatásait, köztük az egy gyermek után is igényelhető hárommilliós lakásfelújítási támogatást; de szóba került , hogy vajon győzhet-e a neobolsevik szellemben nyomuló, család- kereszténység- és életellenes világcsoport és milyen esélyei vannak az európai, észak-amerikai patrióta, nemzetben gondolkodó erőknek, köztük Matteo Salvini mozgalmának?  Szóba került még, hogy elromolhatott Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének memóriája és természetesen arról is beszélgettek, hogy miért szükséges az Alaptörvényben rögzíteni, hogy az “anya nő, az apa férfi”? 

“Soros György született üzletember, aki mindig a profitot tartja szem előtt. Amikor a bevándorlási kötvényekkel jött, akkor is úgy okoskodott, hogy a végén neki legyen mesés bevétele. Ez az ember a világ számos helyét saját befolyási övezetének tekinti, de a helyi alkotmányt és a törvényeket nem tartja be. Ám ha valaki egyértelmű politikai ambíciókat dédelgetve vesz részt a játszmában, akkor nagyon nem fair, hogy civilnek látszó szervezetek mögé bújva alakítja a nagy filantrópot. Miért nem alapít pártot?” – világított rá Novák Katalin a fórumon, amire Huth Gergely közbevetette: “ez óriási tévedés, hiszen alapított itt már vagy három pártot”. – Oké, de akkor tegyék is ki a zászlót, hogy Soros-párt vagyunk! – replikázott az alelnök-miniszter. A téma természetesen az volt, hogy Soros György a héten kemény fellépést követelt Brüsszeltől Magyarország és Lengyelország ellen.

Novák Katalin arra is kitért, hogy az Európai Néppárt úgy viselkedik, mintha már nem a jobbközép nemzeti kormányok sikerében lenne érdekelt, hanem az összetákolt baloldali koalíciók kormányon tartásában. Ez történik szerinte Olaszországban is, ahol “hiába egyre erősebb a respektje Giorgia Meloninak és a rock’n’roller Matteo Salvininek, miközben Silvio Berlusconi pártja is töretlenül népszerű, mégis folyamatosan sikerül elérni, hogy ne kelljen kiírni az időközi választást”. Bayer Zsolt megjegyezte: semmi új nincs abban, hogy az Európai Néppárt egyre inkább ultraliberális irányba fordul. – Mi ne tudnánk ezt? Magyarország már átélte, amikor a szocdemek külső nyomásra beájultak a kommunisták karjába – tett történelmi kitérőt a Hír TV műsorvezetője. Huth Gergely felhívta a figyelmet, hogy összességében nem sikerült előre törni a patrióta pártoknak Európában, de Bayer Zsolt és Novák Katalin hangoztatta: ők optimisták, a normalitásnak győznie kell.

A fórumon kivesézték a szólásszabadság kérdését is. Novák Katalin és Bayer Zsolt is felhozta, hogy a nyugati politikusok már csak négyszemközt mernek egyetérteni Orbán Viktorral, mert rettegnek az otthoni médiaterrortól. Ehhez képest az Európai Parlament nem evvel, hanem azzal foglalkozik, hogy magyar vállalkozók úgymond befolyást szereznek a Balkánon, mert, úristen!, megvásároltak egy szlovén televíziót és egy macedón szerkesztőséget! – Akkor mi is megkérhetjük, hogy az RTL német tulajdonosa húzzon haza, a maga politkai mesterkedéseivel együtt? – érvelt Bayer Zsolt. 

Novák Katalin, Bayer Zsolt és Huth Gergely Palányi Nóra és Trefán Szabolcs szervezők szelfijén – a rendezvény “hivatalos maszkjában”, amelyeket Tóth Farkas Nóra varrt és hímzett nekünk, Fehérgyarmatról.

Huth Gergely felvetéseire természetesen megtárgyalták azt is, miért kell kőbe vésni a biológia alapjait a magyar Alaptörvényben, amelynek a parlamenti vita alatt álló kormánypárti módosítási javaslata így szól:

Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést. (…) Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

A Budavári Fórumot a PestiTV rögzítette és közvetítette. Köszönet Palányi Nóra főszervezőnek és a Szent György Residence Hotelnek a helyszínért!

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture