Láng Zsolt a Halhatatlanok napján: Nem engedhetjük, hogy összemossák a forradalmárt a hazaárulóval

Láng Zsolt a Halhatatlanok napján: Nem engedhetjük, hogy összemossák a forradalmárt a hazaárulóval

Láng Zsolt a Halhatatlanok napján: Nem engedhetjük, hogy összemossák a forradalmárt a hazaárulóval

“Sajnos nem lehetünk büszkék. Mert 64 évvel nemzetünk világraszóló forradalma után nincsenek a helyükön kezelve a dolgok. A rendszerváltás óta megadatott szabadságunkban nem tettünk meg mindent azokért az eszményekért, amelyekért ezrek adták az életüket! Nincs benne a szívünkben és a vitás mindennapjainkban ’56 nemzeti egységének ereje, a magyarság közös céljainak mindenek felettisége” – mondta Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője a PestiSrácok.hu és a PestiTV Halhatatlanok napja című megemlékezésén, amelyenévről-évre azok előtt a hős szabadságharcosok, a “pesti srácok” előtt tisztelgünk, akik a hatalmas túlerő ellenére fegyvert fogtak és feltartóztatták a november 4-én beözönlő szovjet megszálló hadsereget. Az esőben is kitartó sokaság előtt felolvastuk Wittner Mária halálra ítélt szabadságharcos üzenetét, Varga János forradalmár beszámolt a november 4 utáni reménytelen ellenállás mindennapjairól, sebesülésének történetéről. A Magyar Tartalékosok Szövetsége 56-os hagyományőrzői pedig díszlövéseket adtak le a hősök tiszteletére. 

Varga János Corvin közi szabadságharcos és Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője beszédével, Wittner Mária szabadságharcos Szarvas Szilveszter által felolvasott üzenetével, Pilhál Tamás Varga-Bíró Tamás által előadott Halhatatlanok című, Lazio-induló átiratával és a Magyar Tartalékosok Szövetsége ’56-os Hagyományőrző Tagozatának díszlövésével hajtott főt a PestiSrácok.hu és a PestiTV szerkesztősége a világ legnagyobb szárazföldi hadseregével szemben fegyvert fogó forradalmárok, a pesti srácok előtt november 4-én, a forradalom egyik ikonikus helyszínén, azaz a budai Bem József téren. A megemlékezést Huth Gergely konferálta. Wittner Mária üzenete ITT olvasható vissza.
Láng Zsolt a beszédében nagyon erős üzenetet, kritikát és önkritikát fogalmazott meg, a forradalmárokat dicsőítő gondolatok mellett:

November 4-én a bolsevista nemzetárulók hatalomátvételére és az 1956 utáni évek kegyetlen megtorlásainak áldozataira emlékezünk. Számtalan árulás, hőstett és elképesztő emberi sors elevenedik meg előttünk! Mi tudjuk, miért vagyunk ma itt, miért gyújtünk gyertyát és miért imádkozunk. Mégsem lehetünk büszkék! Mert 64 évvel nemzetünk világraszóló forradalma után nincsenek a helyükön kezelve a dolgok. A rendszerváltás óta megadatott szabadságunkban nem tettünk meg mindent azokért az eszményekért, amelyekért ezrek adták az életüket! Nincs benne a szívünkben és a vitás mindennapjainkban 56 nemzeti egységének ereje, a magyarság közös céljainak mindenek felettisége! Ha szétnézünk itt a fővárosban, október 23-án elvétve látjuk a nemzeti lobogót a házfalaklon és ma sem ég minden ablakban egy mécses. Nem emlékeztetjük magunkat nap mint nap, hogy elsősorban önmagunkra, egymásra számíthatunk a bajban, mert a nagy nyugati demokráciákat 64 éve sem és ma sem érdekli a saját gazdasági és világuralmi érdekükön kívül semmi más! Az őszinte, valódi eszmeiséggel rendelkező értelmiség pedig nem tud hatást gyakorolni a manipulatív, önző és hatalomban gondolkodó mainstream irányítóira. Nekünk nem kell az életünket adni a szabadságunkért, de kötelességünk ápolni és őrizni a magyarságunkat és kötelességünk átadni azt a hitet, ami 1956 forradalmárait és mártírjait éltette! Kötelességünk átadni olyan igazságokat, aminek tudása nélkül esélye sincs az utánuk jövő generációknak egy szabad, boldog életre. Nem engedhetjük, hogy 64 év távlatából megpróbálják egybemosni a forradalmárt a hazaárulóval, a nemzetéért meghalni képes hőst a népét és hazáját eláruló internacionalistával! Nem engedhetjük, hogy ócska hatalomvágyból egy lapon említsék a szabadságharcost és a szabadságért tüntetők tömegébe lövőt, lövetőt. Ne csak ma, de egy nap se felejtsük el közös múltunk nagyjait és közös jövőnk letéteményeseit, a 48-as és 56-os minimum betartását és betartatását!

hangoztatta megemlékező beszédében Láng Zsolt, a közönséggel együtt dacolva az intenzív, hideg esővel. A PestiSrácok.hu immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bem téren a Halhatatlanok napját. A rendezvény után – a járványügyi szabályok betartásával – Varga János, Trencsényi László és Bándi Kund, bátorságukért súlyos börtönévekkel fizető valódi pesti srácok a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben közvetlen hangvételű visszaemlékezéseikkel bilincselték le az érdeklődő fiatalokat.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture