Origo-Index vita a függetlenségről. Van média az önmagukba szerelmes újságírók nélkül is? 2020.10.29

Origo-Index vita a függetlenségről. Van média az önmagukba szerelmes újságírók nélkül is?

Origo-Index vita a függetlenségről. Van média az önmagukba szerelmes újságírók nélkül is?

A magyar sajtó pótolhatatlan ászai nem tűrték, hogy az „ősfideszes” Bodolai László csorbítsa a szabadságukat, pláne a fizetésüket. Unalomig ismerjük már az Index-sztorit, csakhogy a korábbi szerkesztősége által hátrahagyott lap most ismét a legolvasottabb lett. Az új indexes csapatot gátlástalanul gyalázó, önmagukba szerelmes távozók pedig kénytelenek lesznek beletörődni, hogy nem az Index épült rájuk, hanem ők az Indexre. A morálhősök új portáljának olvasottsága eközben valahol a Mérce környékén szerénykedik. Az ő történetüknél csak azoké szomorúbb, akik évekig játszották fennhéjázóan a függetlenobjektív újságírót, aztán leplezetlenül vagy alig leplezve beálltak a nyílttársadalmi politika szolgálatába – derül ki Vincze Emília legújabb vlogjából, ami szokás szerint a PestiTV #SocialJusticeEmília műsorának vitaindítója is egyben. A műsorban Szalai Szabolcs, az Index újságírója és Szalma György, az Origo újságírója vitázott Emíliával a témáról. 

Egy rövid visszaesést követően újra az Index a legolvasottabb magyar hírportál. A távozó indexesek új lapja viszont a nagy létszámú szerkesztőség ellenére sem igazán hasít, vagyis kiderült, az emberek nem a függetlenobjektív zsenik életművére kíváncsiak, hanem az Indexre – akárki is írja azt. Az önmagukba szerelmes haladó újságírók viszont változatlanul a Szakma középpontjának tartják magukat, lenézve és lepropagandistázva most már nemcsak a jobboldali újságírókat, hanem az Index új csapatát is. De van-e valójában függetlenség meg objektivitás, és kitől függ az, aki a kormánytól független? – ezekről vitáztak a felek a PestiTV-n.

A #SocialJusticeEmília teljes adásának premierje minden csütörtökön este tíz órakor látható a PestiTV Küzdőtér műsorsávjában. A  PestiTV fogható bárhol az országban előfizetés nélkül egy egyszerű, kisméretű digitális antennával, illetve elérhető a legtöbb szolgáltató alapcsomagjában, és még műholdról is. A műsorok röviddel az adás után a pestitv.pestisracok.hu oldalon nézhetőek vissza! Kövesd a PestiTV Facebook– és Instagram-oldalát, TikTok-fiókját is!

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture