Varga Judit a PestiTV-ben: A jogállamiság állítólagos brüsszeli védelmezői álhírekre alapozva mondanak ítéletet! 2020.10.16

Varga Judit a PestiTv-ben: Brüsszel és a liberális hadsereg mindent bevet Magyarország ellen

Varga Judit a PestiTv-ben: Brüsszel és a liberális hadsereg mindent bevet Magyarország ellen

A “More Europe”- ról, vagyis az EU további központosításáról és ezzel szemben az “okosabb” Európáról beszélgetett Varga Judit igazságügyi miniszter Szarvas Szilveszterrel a PestiTV Világugar extra című műsorában adott exkluzív interjújában. A miniszterasszony arról is beszélt: a birodalmi központ és a régi tagállamok azt képzelik, diktálhatnak a magyar politikában, fittyet hányva a demokratikus választások eredményére. Szóba került az is: Nyugaton már ott gellert kap a demokrácia, hogy a többségi akaratból kormány alakító győztes pártok kénytelenek koalícióra lépni egy vadliberális partnerrel, mint láthatjuk Németországban és Ausztriában, a jogállamiság felkent védelmezői meg éppen a jogállamiságot csúfolják meg avval, hogy álhírekre alapozva mondanak ítéletet a Magyarország és Lengyelország fölött, és ez alapján az uniós forrásokat is meg akarják vonni.

Hogyan illeszkedett be Magyarország az unióba, hogyan igyekezett viselkedni a különféle helyzetekben – többek közt ezt a kérdést boncolgatta Varga Judit és Szarvas Szilveszter a miniszterasszony a Pesti TV-nek adott exkluzív interjújában. Varga Judit a műsorban úgy fogalmazott: nem több, központosítottabb Európa, hanem egy okosabb, bővített Európa tudja megoldani a kontinens problémáit. A miniszterasszony úgy fogalmazott, a “birodalmi központ” nem tud olyan problémákat megoldani, amilyeneket a tagállamok belpolitikai sajátosságai jelentenek.

A végén elfelejtik, hogy itt színek vannak. Egység a sokféleségben az unió jelszava, de legalább olyan fontos az egység, mint a sokszínűség

– emlékeztetett Varga Judit megjegyezve, a “több Európát, több központosítást” üzenet a birodalmi törekvések szónoklatai közé tartozik, aminek Magyarország ellene van.

Arra a felvetésre reagálva, miszerint a brüsszeli liberális elit és a balliberális hadsereg a jogállamisági viták kapcsán mindent eszközt bevet, Varga Judit kifejtette, védekezni kell a magyar jogállamiságot érintő álhírek ellen, hiszen gyakran ezek Brüsszelbe kijutva befolyásolnak egyes döntéshozási mechanizmusokat. Emlékeztetett, ezeknek a döntéseknek a végén életről és halálról van szó.

Ezért kell egyre keményebb hangot megütni a jogállamisági vitákban! Hogyan is gondolják a jogállamiság védelmezői, hogy a jogállamiság ellenében álhírekre, nettó hazugságokra alapozva fog majd egy európai bizottsági tisztségviselő ítéletet mondani az egyes országokról

-figyelmeztetett.

Ezért is van “baj” velünk. Mi mindig figyelmeztetjük a partnereinket az uniós szerződések szövegeire, amelyekben pontosan meghatározták, mi a közösségi, és mi a tagállami hatáskör
-fogalmazott.

Szó esett még azokról az ellenzéki politikusokról is, akik az álhírek terjedését segítették, akik gombnyomásaikkal nem a magyar érdekeket igyekeznek segíteni, hanem sokkal inkább hátráltatják azt, és azon dolgoznak, hogy hogyan helyezzenek még nagyobb nyomást a kormányra. Az európai liberálisok, a Renew Europe magyarországi tagozatáról, köztük a Momentumról szólva Varga Judit úgy fogalmazott:

a frakció tagjainak viselkedése olyan, mintha próbálnának külső termékeket importálni és kipróbálni a magyar társadalmon. De nem azt látom, hogy leültek volna a tervezőasztalhoz, hogy végiggondolják, mi jó a magyar nemzetnek, mitől leszünk mi egy gazdaságilag erős, nemzeti identitását mindenkor megvédeni képes nemzet, hanem megragadják a brüsszeli frakcióközpontban az éppen aktuális propagandát és rá akarják erőltetni a magyar társadalomra.

Az igazságügyi miniszter a téma kapcsán megjegyezte, Magyarország kitanulta az Európai szabályrendszereket, a liberális elitet pedig az bosszantja, hogy a saját szabályaik mentén tudja Magyarország érvényesíteni érdekeit. A járványidőszak alatti online életről is beszélt Varga Judit, aki elmondta: számos videokonferencián vett részt, ami egy újfajta kihívást jelentett számára.

Az én stábom se úgy érkezett hozzám, hogy mindenki tudta volna, milyen emojikat vagy milyen trükköket kell használni

– mondta a miniszter azzal kapcsolatban, hogy ő hogyan igyekszik a Facebookon fent lenni. Hozzátette: konzervatívként akár tetszik, akár nem, a közszereplőknek ki kell venniük a részüket az online kommunikációból, hiszen így juthatnak el leggyorsabban a legtöbb választóhoz.

A PestiTV fogható bárhol az országban egy egyszerű, kisméretű digitális antennával, illetve elérhető a legtöbb szolgáltató alapcsomagjában, és még műholdról is. A műsorok röviddel az adás után a pestitv.pestisracok.hu oldalon nézhetőek vissza! (+ egy trükk digiseknek, amíg nem lesz ott is elérhető a PestiTV: a digitális antenna mellé célszerű egy olcsó set-top-boxot, vagy egy “antenna-kábelt tévé közösítő” eszközt is beszerezni, vagy egy régit újra bevetni, így egy gombnyomással átválthatnak az antennás vételre. Mindkét eszköz egyenként pár ezer forinttól kapható az elektronikai boltokban.) Kövesse a PestiTV Facebook– és Instagram-oldalát, Tik-tok fiókját is!

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture