Zaklatás és forradalom: a budapesti színházi világ szürreális mindennapjai. Valamint sok-sok krumpli Jakab Péternek 2020.10.14.

Zaklatás és forradalom: a budapesti színházi világ szürreális mindennapjai. Valamint sok-sok krumpli Jakab Péternek

Zaklatás és forradalom: a budapesti színházi világ szürreális mindennapjai. Valamint sok-sok krumpli Jakab Péternek

„Egy katasztrófa, ami odabent lehet” – mondta a legutóbbi Politikai Hobbistában Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja. Jeszenszky Zsolt esti hírshowjában arról is beszélt: az SZFE-s lázadók egy teljességgel abnormális állapotba taszították az egyetemet, bent laknak az irodákban, élelmiszerraktárat állítottak fel, s az úgynevezett “bázisdemokráciájuk” (ami valójában káosz és anarchia) abban nyilvánul meg, hogy idős portásokat és más egyetemi dolgozókat terrorizálnak, ha nem engedelmeskednek nekik. – Ennek véget vetünk – jelentette ki Szarka Gábor.

Szarka Gábor Jeszy, Mészáros Nóra, Takács Áron, Megadja Gábor és Csizmadia Tamás felvetéseire azt is elmondta: miután erősen kompromisszumos javaslataikról még csak tárgyalni sem akartak az egyetemfoglaló diákok, véget vetnek ennek a cirkusznak. Na nem gyurcsányi módra, nem lesz gumibot és szemkilövés, így katonai, ezredesi múltját sem fogja e téren kamatoztatni az új kancellár, de nem fognak szolgalelkűen szolgáltatni és ösztöndíjat fizetni ebben a káoszban. Ezért is kapcsolták le az internetet és ezért fogják fokozatosan helyreállítani a normális állapotot.

Annyit kérünk a tiltakozóktól, ha nem értenek egye velünk és a modellváltással, azaz az egyetem alapítványi működtetésével, álljanak fel, váljon el az utunk, hogy aki szeretne, az végre tanulhasson. Tarthatatlan, hogy egy elfedett arcú, névtelen tömeggel kell alkudozni, itt az ideje mindenkinek név szerint és egyenként döntenie, hogy megkezdi-e a tanulmányait, vagy sem!

érvelt a kancellár. A Politikai Hobbista szerdai adásának első részében Jeszyék krumplit pucoltak Jakab Péternek, amihez Kurtz ezredes észak-koreai zenéje adott alapot, majd valahogy mindenki az eutanáziáról kezdett el beszélni. Kibeszélték azt is, vajon miért kéri arra a fiatal művészeket a Katona József Színház igazgatója, hogy szálljanak le a szexuális zaklatási ügyekről?

A Politikai Hobbista minden hétköznap este kilenckor látható a PestiTV-n! Az adás bárhol az országban egy egyszerű, kisméretű digitális antennával fogható, illetve elérhető a legtöbb szolgáltató alapcsomagjában, és még műholdról is. A műsorok röviddel az adás után a pestitv.pestisracok.hu oldalon nézhetőek vissza! (+ egy trükk Digiseknek, amíg nem lesz ott is elérhető a PestiTV: a digitális antenna mellé célszerű egy olcsó set-top-boxot, vagy egy “antenna-kábelt tévé közösítő” eszközt is beszerezni, vagy egy régit újra bevetni, így egy gombnyomással átválthatnak az antennás vételre. Mindkét eszköz egyenként pár ezer forinttól kapható az elektronikai boltokban.)

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture